Σε ένα διάστημα που οι πλατφόρμες streaming πιέζονται αισθητά και χάνουν συνδρομητές και έσοδα έχοντας αφήσει πίσω τους τις… χρυσές μέρες της πανδημίας, το Netflix κατάφερε χάρη στις διορθωτικές κινήσεις που δρομολόγησε να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα, με την ανακοίνωση πως κατάφερε να προσθέσει άλλους 13,1 εκατ. συνδρομητές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η μετοχή της έκανε άλμα της τάξεως του 7% στο after-hours trading της Wall Street, που είναι βέβαιο ότι θα έχει συνέχεια και στην κανονική συνεδρίαση της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η πλατφόρμα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης έδειξαν πως τα κέρδη ανά μετοχή κινήθηκαν στα 2,11 δολάρια έναντι των εκτιμώμενων 2,22 δολαρίων επί συνολικών εσόδων που ανήλθαν σε 8,83 δισ. δολάρια, ήτοι πάνω από τα αναμενόμενα 8,71 δισ.

Ωστόσο την παράσταση… έκλεψαν τα νούμερα των συνδρομητών που εκτινάχθηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, στα 260,8 εκατ. παγκόσμιως έναντι των αναμενόμενων 256 εκατ. Η επίδοση αυτή δικαιώνει το ρίσκο που πήρε η εταιρεία όταν αποφάσισε να «κόψει» το μοίρασμα των κωδικών και βέβαια ανοίγει το δρόμο για σταθερά έσοδα και κέρδη τους επόμενους μήνες.

Σημειωτέον πως και το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία είχε καταφέρει να προσθέσει άλλους 8,76 εκατ. συνδρομητές, ανεβάζοντας τους διεθνώς στα 247 εκατομμύρια, με τους αναλυτές να περιμένουν πως η ανοδική τάση θα συνεχιζόταν και το τέταρτο τρίμηνο. Όμως, δεν περίμεναν πως η προσθήκη νέων συνδρομητών θα ξεπεράσει τα 8 με 9 εκατομμύρια.

Όσον αφορά το guidance για το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, η πλατφόρμα εκτίμησε πως τα έσοδα της θα κυμανθούν ακόμη πιο ψηλά, στα 9,24 δισ. δολάρια οδηγώντας σε θεαματικό άλμα των κερδών ανά μετοχή στα 4,49 δολάρια.

Νωρίτερα, εξάλλου, το Netflix είχε εκπλήξει την αγορά και με μια ακόμη ανακοίνωση: την πρόθεση της να προχωρήσει για πρώτη φορά σε μια επιλεκτική μετάδοση ζωντανών αθλητικών προγραμμάτων της World Wrestling Entertainment, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ύψους 5 δισ. δολαρίων για την επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε ακόμη 

Πώς η ΔΕΗ θα γίνει ενεργειακός ηγέτης στην Ν.Α. Ευρώπη με EBITDA €3 δισ.

ΕΚΤ: Στο ναδίρ η ζήτηση πιστώσεων στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τις τράπεζες (γραφήματα)

Έρευνα: Γιατί 4 στους 10 εργαζόμενους δεν θέλουν προαγωγή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ