Η NBG, σε σημερινό της report για τη MYTILINEOS, αυξάνει την τιμή στόχο (TP) στα €50 (από €41.3 προηγουμένως) και upside >30%, και πλέον οδηγεί το group των αναλυτών που δίνουν στη MYTILIEOS τιμή-στόχο άνω των €45, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, EUROXX, Optima και EDISON.

Η σημαντική αύξηση της Τιμής-Στόχου του αναλυτή της NBG, έγκειται στο γεγονός ότι πέραν των άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών της MYTILINEOS, όπως το συνεργατικό της μοντέλο, του εξαιρετικού της πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα), του καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ κλπ, η Εταιρεία καταφέρνει να αναπτύσσεται συνεχώς βρισκόμενη στην καρδιά της Ενεργειακής Μετάβασης.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της Εθνικής, η MYTILINEOS, πέραν των ΑΠΕ, αναπτύσσεται ταυτόχρονα τόσο στα δίκτυα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης σε μία πιο «πράσινη» ενέργεια, όσο και στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου της, μέταλλο που και αυτό με τη σειρά του έχει κεντρική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Για το 2024 ο αναλυτής  προβλέπει Καθαρά Κέρδη >€650 εκάτ. και EBITDA €1,100 εκάτ. τα οποίο προσεγγίζουν τα €800 εκάτ.  και €1,300 εκάτ. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και πέρα, της τάξης του 10% ετησίως.

Σημειώνει επίσης τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της MYTILINEOS το 2023, καθώς η εταιρεία επωφελείται από ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (c.1.5x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο από το 2024 βαίνει μειούμενο) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης.

Η NBG αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα ~€3.3 δισ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η MYTILINEOS υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, καθώς τα ΑΠΕ αποτελούν το βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της MYTILINEOS τα επόμενα έτη.

Για τη NBG, η MYTILINEOS αποτελεί μία μοναδική επιλογή, καθώς προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες. Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα κυρίως των δυνατών συνεργειών μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, που επιτρέπουν στη MYTILINEOS να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορία.

Διαβάστε ακόμη

Τι φέρνει το mega deal της Fourlis με την ΙΚΕΑ για το διεθνές Κέντρο Διανομής της πολυεθνικής

Έρχονται καθυστερημένα κρατικά δάνεια μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής

Avramar: Ζημιές και υποχρεώσεις €494 εκατ. – Παίρνει την ενδιάμεση χρηματοδότηση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ