Το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ κατάφερε να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων, διάρκειας 52 εβδομάδων.

Ο αρχικός στόχος είχε τοποθετηθεί στο 1 δισ. ευρώ, με τους επενδυτές να υποβάλλουν συνολικές προσφορές 1,51 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 1,51 φορά.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,84%, ενώ ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έκανε δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στις 12 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μηνης διάρκειας (8/3/2023), η απόδοση είχε καθοριστεί στο 3,75%, με τον συντελεστή κάλυψης να φθάνει στο 1,91 φορά.

Διαβάστε ακόμα

Το Aγιον Oρος, η αλήθεια για τον τουρισμό, η μεταγραφή της Ιντρακάτ και η βίλα Νάτση στο Ελληνικό

J.P. Morgan: Επενδυτική βαθμίδα μέχρι τέλος του έτους – Εγγύηση η ΝΔ για συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις

Επενδυτικό comeback ετοιμάζει ο Τζον Κουδούνης με «κλειδί» τον Αντετοκούνμπο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ