Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη, ενόψει της αυριανής (15.06.2023) απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια.

Οι τιμές των ομολόγων δέχθηκαν πιέσεις, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι αύριο η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων, πιθανότατα κατά 0,25%. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την όγδοη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων από τον Ιούλιο πέρυσι, όταν άνοιξε ο ανοδικός κύκλος από την ΕΚΤ.

Αντιθέτως, οι επενδυτές προεξοφλούν ότι σήμερα η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος, καταγράφηκαν 260 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 85 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,75%, από 3,68% που έκλεισε χθες, έναντι 2,44% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,31%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0852 δολάρια, από το επίπεδο των 1,0823 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Ασταμάτητο το Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκανε το 8×8 με ιστορικές «πτήσεις» από Viohalco, Cenergy και Jumbo

Ρεπό την Παρασκευή: Το «δώρο» που κάνει τεχνολογικός κολοσσός στους υπαλλήλους του

Ερντογάν: Γρήγορα βήματα στην οικονομία αναμένονται από τον Μεχμέτ Σιμσέκ και την Κεντρική Τράπεζα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ