Με το βλέμμα τους στραμμένο στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), καθώς σήμερα στις 9.μ.μ αναμένεται να αποφασίσει για τη νέα αύξηση των επιτοκίων της, κινήθηκαν σήμερα οι αγορές.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων έχει ξεπεράσει το 6%, εξέλιξη που σε ένα βαθμό αντικατοπτρίζει τις προβλέψεις της αγοράς για την πορεία που θα ακολουθήσουν τα επιτόκια της Fed.

Πάντως, για σήμερα η πλειονότητα των αναλυτών συγκλίνει προς αύξηση της τάξεως του 0,75%. Ωστόσο, ανάλυση της Deutsche Bank προβλέπει ότι η Fed θα αναγκαστεί να αυξήσει το επιτόκιό της εως το 5,25%, (από 2,25% – 2,50% που κυμαίνεται σήμερα), όσο περίπου κυμαίνονταν την περίοδο 2006 – 2007.

Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρώς στο 4,43% από 4,45%, χθες, έναντι 1,88% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,55%, από 2,51% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9904 δολάρια από τα 0,9927 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9906 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed «πυροβολεί» για τρίτη φορά τα επιτόκια – Κρίσιμες οι επόμενες κινήσεις

Moody’s: Γιατί αφήσαμε αμετάβλητες αξιολόγηση και προοπτικές για την Ελλάδα (πίνακες)

Ερντογάν: Τι φοβάται για τις εκλογές στην Τουρκία – Οι εκτιμήσεις και οι ημερομηνίες (vid)