Πτωτικά κινήθηκαν οι τομές του πετρελαίου κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσει σταδιακά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου το διάστημα μεταξύ Μαΐου – Ιουλίου.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου του μπρεντ μειώθηκε κατά 16 σεντς ή 0,2% στα 64,70 δολ/βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου κινήθηκε στα 61,32 δολ/βαρέλι με πτώση 13 σεντς ή μείον 0,2%.

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε να χαλαρώσει τη μείωση της παραγωγής κατά 350.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάιο, κατά ακόμα 350.000 βαρέλια τον Ιούνιο και κατά άλλα 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο.

Η απόφαση ελήφθη μετά την έκκληση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης προς τη Σαουδική Αραβία να διατηρήσει προστιτές τις τιμές για τους καταναλωτές παρά τις ανησυχίες για τη ζήτηση, καθώς μεγάλα τμήματα της Ευρώπης παραμένουν σε περιοριστικά μέτρα. Η Ιαπωνία επίσης μπορεί να επεκτείνει τα έκτακτα μέτρα καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη:

Τόμας Τζιράρντι – Έρικα Τζέιν: Από τη χλιδάτη ζωή στα όρια της χρεοκοπίας ο γνωστός δικηγόρος και η «νοικοκυρά σε απόγνωση»

BBC: Η Ελλάδα περιμένει την επιστροφή των τουριστών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές (vid)