Μικρές απώλειες σημείωσε στη συνεδρίαση της Τρίτης το πετρέλαιο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, εν αναμονή της απόφασης των ΗΠΑ για ενδεχόμενη απαγόρευση εξαγωγών στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκράτησης των τιμών.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 0,5% κλείνοντας στα 109,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο brent παρουσίασε μικρές διακυμάνσεις, με τα συμβόλαια Ιουλίου να κλείνουν με άνοδο 0,1% στα 113,56 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, με κέρδη έκλεισε ο χρυσός, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου, αλλά και από το τεχνολογικό sell-off στη Wall Street, το οποίο έστρεψε τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλέστερων καταφυγίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου έκλεισε στα 1.865,4 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 17,6 δολαρίων ή 1%.

Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 1,6%, κλείνοντας στα 22,06 δολ. ανά ουγγιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου έπεσε κατά 0,9% στα 4,31 δολάρια ανά λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 0,8% στα 942,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου πρόσθεσε 1,4%, για να κλείσει στα 1.986,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Ανατροπή και θετικό κλείσιμο για τον Dow Jones – Με πτώση άνω του 2% ο Nasdaq

Σαουδική Αραβία: Το βασίλειο δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Τσούνης: Η Αλεξανδρούπολη υπόδειγμα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ