Αγορές

Πετρέλαιο: Σε υψηλό επτά ετών το αργό

  • newsroom


Το ράλι των τιμών ακολουθεί την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης καθώς οι οικονομίες βγαίνουν από τους αυστηρούς περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας

Με μικρά κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου, διευρύνοντας τα κέρδη από την προηγούμενη εβδομάδα που το οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου πρόσθεσε 16 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 82,44 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώσει μέχρι το υψηλό των 83,87 δολ.

Το ράλι των τιμών ακολουθεί την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης καθώς οι οικονομίες βγαίνουν από τους αυστηρούς περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας, με την προσφορά την ίδια στιγμή να παραμένει συγκρατημένη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο OPEC+ για άλλη μία φορά απέτυχε να αντλήσει αρκετό πετρέλαιο για να πετύχει τους στόχους παραγωγής, επιδεινώνοντας το έλλειμα στην παγκόσμια προσφορά.

Ειδικότερα, ο OPEC+ μείωσε κατά 15% περισσότερο απ’ ό,τι προγραμματιζόταν την παραγωγή του τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΑΛ: Τι περιμένουν από τον Γιώργο Παπανδρέου υποψήφιοι αρχηγοί και στελέχη

Σύνοδος COP26: «Δεύτερες σκέψεις» στη σκιά της ενεργειακής κρίσης

Προχωρά το μεγάλο project στα 327 στρέμματα της ΕΚΤΕΡ στην Πάρο