Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ, με τον πληθωρισμό να καλπάζει και τα εμπορεύματα να εισέρχονται σε περίοδο ανόδου και υπεραποδόσεων, όπως επισημαίνει στο CNBC ο διευθυντής επενδύσεων της Livermore Partners, David Neuhauser.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις, οι επενδυτές φαίνεται να μη «συγκινούνται» από τα στοιχεία ανόδου που παρουσιάζει ο πληθωρισμός, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ίδιος, φαίνεται πως συντελείται μία θεμελιώδης διαρθρωτική αλλαγή.

Εάν ο πληθωρισμός είναι πράγματι εδώ για να παραμείνει, όπως προβλέπει η Livermore Partners, ο Neuhauser εκτιμά ότι αυτό θα προκαλέσει προβλήματα και θα ενεργοποιήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εφαρμόσει μέτρα νομισματικής πολιτικής.

Όπως εκτιμά ο αναλυτής της Livermore Partners, το Ταμείο το οποίο εκπροσωπεί, επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς των εμπορευμάτων, τις τραπεζικές μετοχές και στον κλάδο της βιομηχανίας, καθώς πιστεύει ότι τα εμπορεύματα βρίσκονται στην αρχή μιας εκρηκτικής ανόδου.

Όπως εκτιμά ο David Neuhauser, τα εμπορεύματα είναι το κατάλληλο επενδυτικό καταφύγιο για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Τζεφ Μπέζος: Όχι μόνο δεν πλήρωνε φόρους αλλά είχε και φοροαπαλλαγές – Το «κόλπο» με τις μετοχές

Τα 8 βήματα για νοικιάσετε ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου AirBnB

Αυτός είναι ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά