Η τιμή του Bitcoin ενισχύθηκε την Κυριακή το απόγευμα και συνεχίζει και σήμερα, έπειτα από τις νέες δηλώσεις – πισωγυρίσματα του Mr. Tesla στο Twitter αναφορικά με το εν λόγω κρυπτονόμισμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, δήλωσε πως η αυτοκινητοβιομηχανία του θα μπορούσε να δεχτεί ξανά το Bitcoin ως μέσο συναλλαγών – κάποια στιγμή στο μέλλον – εφόσον όμως, πληρούνται … κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, προκειμένου να καταστεί εφικτό το συγκεκριμένο σενάριο, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η αειφορία του Bitcoin όσον αφορά στην εξόρυξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, την Κυριακή, λίγο μετά από τις δηλώσεις του Μασκ, το Bitcoin εκτοξεύτηκε στο + 10,2% φτάνοντας και πάλι σχεδόν τα 40.000 δολάρια (38,903,23 $). Από την αρχή του έτους, το bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%. Η τρέχουσα τιμή του, ωστόσο, είναι μακριά από το υψηλό όλων των εποχών – τα 64.829,14 δολάρια – που άγγιξε τον περασμένο Απρίλιο.

Πριν από λίγο, η τιμή του ήταν στα 39.322,40 δολάρια.

Αυτά τα κέρδη προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του Μασκ την Κυριακή ότι η Tesla είναι πρόθυμη να ξαναρχίσει τις συναλλαγές με bitcoin «μόλις υπάρξει επιβεβαίωση εύλογης (~ 50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από όσους εξορύσσουν με θετική μελλοντική τάση». 

Το Bitcoin στο μικροσκόπιο

Πράγματι, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης bitcoin έχουν απασχολήσει έντονα τις αρχές το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο της λήψης αυστηρότερων μέτρων σχετικά με την εξόρυξη του bitcoin, στην Κίνα και συγκεκριμένα στη Μογγολία, ένας σημαντικός κόμβος εξόρυξης bitcoin – στα τέλη Μαΐου πρότεινε ποινές για εταιρείες και άτομα που εμπλέκονται στην εξόρυξη του ψηφιακού νομίσματος. Η αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης μάλιστα, δήλωσε πως είναι απαραίτητο να «καταργηθεί πλήρως η εξόρυξη Bitcoin» προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο, οι πολίτες να πρέπει να βρεθούν ενώπιον ενός τέτοιου μεγάλου ρίσκο και διλήμματος με το να ασχοληθούν ή όχι με τη συγκεκριμένη αγορά».

Αλλά και η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε το Μάιο την απαγόρευση της εξόρυξης όχι μόνο του συγκεκριμένου ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου αλλά και άλλων κρυπτονομισμάτων μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διακοπές ρεύματος στην πρωτεύουσα της χώρας, στην Τεχεράνη και σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις οφειλόταν εν μέρει στην ενεργειακή δραστηριότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκλειστικό: Η απόφαση που ξεμπλοκάρει τις αποζημιώσεις COVID για τις υπεκμισθώσεις ενοικίων

Νέο ωράριο λειτουργίας από σήμερα σε σουπερμάρκετ και φούρνους – Τι αλλάζει

Πανελλαδικές 2021: Πρεμιέρα με Νεοελληνική γλώσσα -Τα μέτρα και οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος