Σε κόκκινο φόντο κινήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις αγορές Ασίας – Ειρηνικού κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα πρακτικά της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας από τη συνεδρίαση της 5η Σεπτεμβρίου, όπου η τράπεζα είχε δηλώσει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα εξακολουθεί να είναι «πολύ υψηλός».

Η τράπεζα ανέφερε ότι μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω σύσφιγξη της πολιτικής εάν ο πληθωρισμός είναι πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν.

Σε αυτό το κλίμα, στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,42%, ενώ τόσο ο Kospi όσο και ο Kosdaq της Νότιας Κορέας σημείωσαν πτώση 061% και 0,84% αντιστοίχως.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225υποχώρησε κατά 0,87%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03%. Ο CSI 300 έχασε 0,21%.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας εξακολουθεί εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στη χώρα είναι «πολύ υψηλός», αλλά επέλεξε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 4,1% στην τελευταία της συνεδρίαση.

Τα πρακτικά της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας αποκάλυψαν ότι το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε μεταξύ της αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή της διατήρησής τους σε σταθερά επίπεδα.

Τελικά, η δέυτερη θέση ήταν η ισχυρότερη, με την RBA να αναφέρει ότι «η πρόσφατη ροή των δεδομένων ήταν συνεπής με την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, ενώ το ταμειακό επιτόκιο παρέμενε στο σημερινό του επίπεδο».

Η τράπεζα πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για να διαπιστωθούν τα αποτελέσματα της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από τον Μάιο του 2022.

Ωστόσο, η RBA ανέφερε επίσης ότι μπορεί να απαιτηθεί κάποια περαιτέρω σύσφιγξη της πολιτικής, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί πιο επίμονος από ό,τι αναμενόταν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, καθώς οι προσδοκίες για έλλειμμα προσφοράς συνέχισαν να στέλνουν τις τιμές σχεδόν στα 95 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη.

Το αμερικανικό αργό  κέρδισε περισσότερο από 1% και έφτασε τα 92,43 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 4 Νοεμβρίου, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent έφτασαν τα 94,77 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 16 Νοεμβρίου, όταν διαπραγματεύονταν έως και τα 94,79 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Kατασκευές: Μαστίγιο και καρότο στους εργολάβους από την κυβέρνηση

Έλπη Πετράκη: Η πρόεδρος της WISTA International στη ναυτιλιακή εβδομάδα του Λονδίνου (pics)

Πληρωμές ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως 22/9

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ