Αγορές

Πτώση στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο εταιρικά κέρδη και μάκρο

  • newsroom


Τα αμερικανικά futures κινούνται πτωτικά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq σημειώνουν ισχυρές απώλειες μετά την επιβράδυνση πωλήσεων που σημείωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon

Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν σε μια νέα σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,88% στις 459,76 μονάδες, με τις μετοχές των κλάδων εξόρυξης και τεχνολογίας να ηγούνται των απωλειών.

Στα βασικότερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 1,08% , ο γερμανικός DAX χάνει 1,19%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,53%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,65% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με πτώση 0,93%.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν απώλειες, με τον Ιούλιο να κλείνει ως ο χειρότερος μήνας απο τον Μάρτιο του 2020, καθώς σήμερα υποχώρησαν εκ νέου οι κινεζικές τεχνολογικές μετοχές.

Τα αμερικανικά futures κινούνται πτωτικά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq σημειώνουν ισχυρές απώλειες μετά την επιβράδυνση πωλήσεων που σημείωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Amazon, κάτι που ανησύχησε τους επενδυτές. Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους 7,78 δισ. δολ. ή 15,12 δολ. ανά μετοχή ενώ πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο είχαν διαμορφωθεί στα 10,30 δολάρια ανά μετοχή.

Πίσω στην Ευρώπη, αποτελέσματα ανακοινώνουν, μεταξύ άλλων, οι BNP Paribas, Renault, Air France-KLM και IAG.

H BNP Paribas ανακοίνωσε ετήσια άνοδο 26% στα καθαρά κέρδη για το β’ τρίμηνο στα 2,9 δισ. Ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αγορών, λόγω ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Renault ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 354 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του έτους, έναντι ζημιών 7,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία ανήλθε στο 3,1% τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008.

Διαβάστε ακόμη:

Γαλλία: Ελαφρώς άνω των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Βρετανία- Υπ. Μεταφορών: Οδυνηροί αλλά απαραίτητο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί