Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση αντιστάθμισαν την περιορισμένη παγκόσμια προσφορά, αφού τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ έδειξαν χαμηλή ζήτηση για βενζίνη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ υποχώρησε κατά 3,76 δολ ή 3,50% στα 103,18 δολ/βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του  WTI μειώθηκε κατά 3,92% στα 95,96 δολ/βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι έμποροι αναγκάστηκαν να ενισχύσουν την παγκόσμια προσφορά λόγω της απώλειας ρωσικών βαρελιών μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με ανησυχίες για ύφεση που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη ζήτηση ενέργειας.

Οι ανησυχίες για τις προμήθειες της Λιβύης έχουν επίσης αμβλυνθεί, καθώς η National Oil Corp (NOC) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου επανήλθε σε πολλά κοιτάσματα πετρελαίου, μετά την άρση της ανωτέρας βίας στις εξαγωγές πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα.

«Περιμένουμε ότι τα συμβόλαια του μπρεντ θα υποχωρήσουν στα 100 δολ/βαρέλι ως το δ’ τρίμηνο του έτους», αναφέρει ο αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank, Βίβεκ Νταρ, σε σημείωμά του.

Διαβάστε ακόμη:

Τριγμοί στα ιταλικά ομόλογα – Το κόστος δανεισμού ξεπέρασε της Ελλάδας – Άλμα στα spreads

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως 30 Αυγούστου

Lamda: Ο αντίκτυπος λόγω ενεργειακού, πληθωρισμού, πανδημίας και οι μισθώσεις στο νέο mega mall της Βουλιαγμένης (pics)