Αγορές

Πτωτικά οι ευρωαγορές – Επιστρέφουν οι φόβοι για την κινεζική αγορά ακινήτων

  • newsroom


Οι επενδυτές ετοιμάζονται για έναν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων

Υποχωρούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επιστρέφουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τον τομέα ακινήτων της Κίνας, ενώ παράλληλα οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ανακοίνωση μιας νέας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί με πτώση 0,14%  στις 469,40 μονάδες με τον κλάδο πρώτων υλών να χάνει 1,7%, ενώ όλοι οι μεγάλοι δείκτες είναι σε αρνητικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,28%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,17%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,23%, o ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,32% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,58%.

Νωρίτερα στην Ασία τα πρόσημα ήταν μεικτά, καθώς όλοι παρακολουθούσαν την πορεία της μετοχής της κινεζικής Evergrande που ξανάρχισε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες αναστολής. Η μετοχή έφτασε να υποχωρεί έως και 12% όταν ανακοινώθηκε το ναυάγιο της συμφωνίας για την πώληση του 50,1% μονάδας της Evergrande στην εταιρεία ακινήτων Hopson.

Χθες η Wall Street σημείωσε κέρδη και ο δείκτης Dow Jones άγγιξε επίπεδα ρεκόρ λόγω των θετικών εταιρικών κερδών, αλλά και τυ νέου άλματος του bitcoin. Ωστόσο, τα αμερικανικά futures υποχώρησαν ελαφρώς προσυνεδριακά.

Νωρίτερα, αποτελέσματα ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα Barclays. Τα κέρδη της ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, παίρνοντας ώθηση από τις καλές επιδόσεις της επενδυτικής τραπεζικής.

Διαβάστε ακόμη:

FDA: Οι προϋποθέσεις για αναμνηστική δόση σε όσους έλαβαν Moderna και J&J

Eυρωβαρόμετρο: Πάνω από 1 στους 3 Έλληνες έχουν μείνει σε «Airbnb» τουλάχιστον μία φορά

Barclays: Απροσδόκητη άνοδος στα κέρδη – Ανήλθαν στο £1,45 δισ.