(Τελευταία ενημέρωση: 22:34)

Ως «καύσιμο» φαίνεται πως λειτούργησαν για τη Wall Street η απόφαση της Fed να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων τα τελευταία 28 χρόνια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα κάνει άλμα 566 μονάδων ή 1,98%. Ο S&P 500 ενισχύεται 2,68% και ο Nasdaq 3,78%.

Η Fed αύξησε κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια, εν μέσω πληθωριστικής πίεσης και φόβων για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η Fed ανέβασε τα επιτόκια στο εύρος του 1,5%-1,75%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μελών της Fed το επιτόκιο αναφοράς αναμένεται να ανέλθει το 2022 στο 3,4%, δηλαδή 1,5 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή τους τον Μάρτιο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τον ρυθμό επέκτασης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία προβλέπει πλέον ότι θα διευρυνθεί κατά 1,7% το τρέχον έτος, ενώ αύξησε την πρόβλεψή της για το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο τοποθετεί στο 3,7% στο τέλος του τρέχοντος έτους, με τάση ανόδου στο 4,1% έως το 2024.

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Γιατί «παίζουν» δυνατά οι αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης από την Fed

Πτώση χωρίς φρένα για το bitcoin – Μια ανάσα από το ορόσημο των $20.000

Νέο εργαλείο για τη στήριξη των ομολόγων ανακοίνωσε η ΕΚΤ – Πώς αντιδρούν τα spreads του Νότου