Ράλι κάνει η μετοχή της Epsilon Net στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πληροφορίες περί απόκτησης μεριδίου από την Εθνική Τράπεζα προσφέρει σημαντικά στηρίγματα στην εταιρεία πληροφορικής. 

Είναι ενδεικτικό ότι γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, η μετοχή της εισηγμένης εκτοξεύεται στο +10,5% και αναρριχάται στα 6,30 ευρώ, έχοντας τζίρο 161.000 ευρώ και όγκο 26.000 τεμαχίων. 

H εντυπωσιακή άνοδος συνιστά απόρροια της επίσημης επιβεβαίωσης περί προχωρημένων συζητήσεων για τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με την Εθνική Τράπεζα.  

Το κυοφορούμενο deal είχε πρωτο-διαρρεύσει από πρόσφατο ρεπορτάζ του Dark Room, το οποίο ανέφερε τα εξής:  «Η Εθνική Τράπεζα εξαγοράζει ποσοστό σε κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής, ο οποίος μάλιστα είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι πληροφορίες είναι 100% διασταυρωμένες και οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες. Το ποσοστό που αγοράζει στην εισηγμένη εταιρία πληροφορικής η Εθνική είναι μειοψηφικό και η εξαγορά έχει στρατηγική σημασία για την Εθνική Τράπεζα, καθώς συνδέεται με τους σχεδιασμούς της διοίκησής της για την επόμενη ημέρα της τράπεζας».  

Η Epsilon Net είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2008, με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση να φθάνει τα 340 εκατ. ευρώ.  

Πριν έναν χρόνο, μαζί με τη Space Hellas, ολοκλήρωσε την εξαγορά του άλλοτε leader της αγοράς πληροφορικής, Singular Logic, ενώ χάρη σ΄ ένα σπριντ εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια διαθέτει 125.000 πελάτες και τουλάχιστον 1.200 υπαλλήλους.  

Από τις αρχές του 2022, η μετοχή της εταιρείας μετράει σωρευτική άνοδο κατά 10%, υπερ-αποδίδοντας σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη. Στο τελευταίο 30ήμερο δε, κερδίζει περίπου 8,5%. 

Ας σημειωθεί ότι βασικός μέτοχος της Epsilon Net, αυτήν τη στιγμή, είναι ο Ιωάννης Μίχος με σχεδόν 62%. Το fund Barca Global Master, από την πλευρά του, ελέγχει το 8,2%, ενώ το υπόλοιπο 29% ανήκει σε μικρομετόχους και διάφορα funds. 

Διαβάστε επίσης

Όλο το γκάλοπ του Μαξίμου, οι δεύτερες σκέψεις για την Παγκρήτια και τα στοιχήματα για την NN 

Ολική μεταμόρφωση: Ενα ιστορικό αρχοντικό της Κηφισιάς αποκτά και πάλι ζωή (pics)

Μία εντυπωσιακή κατοικία – καταφύγιο μέσα στο δάσος του Παρνασσού