Σε προχωρημένες συζητήσεις για την επίτευξη στρατηγικής συμφωνίας βρίσκονται Εθνική Τράπεζα και Epsilon Net. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας πληροφορικής, η ολοκλήρωση των συζητήσεων αναμένεται το προσεχές διάστημα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Dark Room που ανέφερε: «Η Εθνική Τράπεζα εξαγοράζει ποσοστό σε κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής, ο οποίος μάλιστα είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι πληροφορίες είναι 100% διασταυρωμένες και οι συζητήσεις είναι αρκετά προχωρημένες. Το ποσοστό που αγοράζει στην εισηγμένη εταιρία πληροφορικής η Εθνική είναι μειοψηφικό και η εξαγορά έχει στρατηγική σημασία για την Εθνική Τράπεζα, καθώς συνδέεται με τους σχεδιασμούς της διοίκησής της για την επόμενη ημέρα της τράπεζας».

Αξίζει να αναφερθεί πως η Epsilon Net είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, με την κεφαλαιοποίησή της να «αγγίζει» τα 309 εκατ. ευρώ. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο είχε ολοκληρώσει – από κοινού με τη Space Hellas, την εξαγορά της του άλλοτε leader της αγοράς πληροφορικής, Singular Logic, ενώ μέσα από ένα σπριντ εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια διαθέτει 125.000 πελάτες και πάνω από 1.200 υπαλλήλους.

Όπως τόνιζε σε συνέντευξή του στο newmoney ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Ιωάννης Μίχος, η εταιρεία αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο έχοντας λάβει μία τεράστια δυναμική από τον τέλειο συγχρονισμό της ολοκλήρωσης του μεγάλου επενδυτικού πλάνου για την ανάπτυξη προϊόντων στο Cloud εν μέσω της κορύφωσης της ελληνικής κρίσης και αργότερα της τεράστιας ζήτησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Και ειδικά του ιδιωτικού τομέα με δεδομένο ότι η Epsilon Net δούλευε και εξακολουθεί να δουλεύει με το επιχειρείν και όχι με το Δημόσιο.

Η καινοτομία από την οποία ξεκίνησε η πορεία της Epsilon Net ήταν μία επανάσταση του αυτονόητου… μία υπηρεσία που έστελνε με φαξ σε όλους τους συνεργαζόμενους οικονομολόγους και τα λογιστικά γραφεία των ΠΟΛ που εξέδιδαν κάθε μέρα το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας. «Οποιος ήθελε να πληροφορηθεί για κάτι αναλυτικά μας ειδοποιούσε και του στέλναμε -πάλι με φαξ- συνήθως όλο το κατεβατό μιας ΠΟΛ», λέει ο κ. Μίχος. «Ηταν μια ιδέα που ήρθε όταν καθόμουν εγώ και σκεφτόμουν τι εργαλεία θα ήταν χρήσιμα σε μένα, ως οικονομολόγου και συμβούλου εταιρειών. Και αυτό είδα ότι ήταν βασικό. Οπότε με μία ομάδα συνεργατών που ήταν μέσα στα υπουργεία ξεκινήσαμε την υπηρεσία και πήγε τόσο καλά που γρήγορα αποφάσισα να αφήσω την ενασχόλησή μου ως σύμβουλος και να καταπιαστώ με τα της εταιρείας», λέει σήμερα ο κ. Μίχος.

Το δεύτερο βήμα, όταν ήρθε το Ιντερνετ για τα καλά στην Ελλάδα, ήταν η δημιουργία βάσης δεδομένων. Αυτά που στέλνονταν με το φαξ πλέον ανέβαιναν στο Διαδίκτυο μέσα από μία τράπεζα φορολογικών και εργατικών θεμάτων με την εξής «επανάσταση», έμπαινε λινκ σε κάθε παραπομπή κάποιας ΠΟΛ ή νομοθετικής ρύθμισης. «Καταφέραμε να αποκτήσουμε μία πελατειακή βάση 5.000 ανθρώπων. Αργότερα, με την επανάσταση των Windows, αποφασίσαμε να μπούμε στο software με περιφερειακές λύσεις, π.χ. πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ., ή μία εφαρμογή για περαιώσεις. Και αφού είδαμε ότι πάμε καλά, είπαμε να δοκιμάσουμε και στον πυρήνα των λογιστικών υπηρεσιών. Και κάπως έτσι φτάσαμε να αποκτήσουμε μία δυναμική».

Διαβάστε ακόμη:

Χαλυβουργία Ελλάδος: Μετά το deal εξυγίανσης «μπαίνει» και στην αγορά ενέργειας

Όλο το γκάλοπ του Μαξίμου, οι δεύτερες σκέψεις για την Παγκρήτια και τα στοιχήματα για την NN 

Φορο-εκπτώσεις 40% ευρώ για ανακαινίσεις μέχρι το 2024!