Αγορές

Ράλι σε πετρέλαιο και αγορές μετοχών πριν τα στοιχεία για την ενέργεια στις ΗΠΑ

  • newsroom


Το πετρέλαιο έκανε ένα θετικό ξεκίνημα για το 2022, λόγω των προσδοκιών ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς εξελίσσεται η πανδημία, προκαλώντας σύσφιξη στην αγορά

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου μαζί με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με το αργό να ακολουθεί πιστά την πορεία της ευρύτερης αγοράς κατά τις πρώτες ημέρες του 2022.

Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,7% στα 79,53 δολ/βαρέλι νωρίτερα, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών έκαναν ράλι και το δολάριο υποχωρούσε. Αργότερα εντός της ημέρας το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου θα δημοσιοποιήσει τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, ενώ η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA)  αναμένεται να δημοσιοποιήσει το μηναίο outlook της για τις αγορές.

H τιμή του αργού διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ παράδοσης Μαρτίου σημειώνει άνοδο 1,35% στα 81,96 δολ/βαρέλι.

Το πετρέλαιο έκανε ένα θετικό ξεκίνημα για το 2022, λόγω των προσδοκιών ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς εξελίσσεται η πανδημία, προκαλώντας σύσφιξη στην αγορά. Τα εφοδιαστικά προβλήματα στη Λιβύη και το Καζακστάν βοήθησαν επίσης στην άνοδο των τιμών, αν και το αργό ακολουθεί την πορεία της ευρύτερης αγοράς από τις αρχές του έτους.

«Με την απουσία σημαντικών ειδήσεων ή νέων στοιχείων, οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να είναι ευμετάβλητες», σχολιάζει ο Κέσαβ Λόγια, ιδρυτής και αναλυτής της εταιρείας Oilytics.

Διαβάστε ακόμη:

Aμετανόητος! Ακόμη ένα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ φέρεται να διοργάνωσε ο Τζόνσον το 2020, εν μέσω lockdown

Προς παράταση η χαλάρωση των μέτρων για εστίαση και διασκέδαση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση – Η διαδικασία