Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό την πίεση της μετοχής της ΔΕΗ η οποία πιέζει και τον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να σημειώνει απώλειες κατά 1,16% και να βρίσκεται στις 876,43 μονάδες.

H αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου σχετικά με την συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε έτσι να μπορέσει να υπολογίσει την τιμή όπου θα πραγματοποιηθεί.

Πληροφορίες να ανφέρουν ότι θα είναι σε ένα εύρος μεταξύ 6,5€ και 8,6€. Με τη μετοχή να έχει ήδη κάνει το 50% του συνολικού τζίρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και να ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ είναι φυσιολογικό να επηρεάζει αρνητικά την συνολική αγορά η οποία προσπαθεί να μείνει κοντά στην στήριξη των 880 μονάδων μιας και σε αντίθετη περίπτωση ανοίγει ο δρόμος προς τις 850 μονάδες.

Το αρνητικό στην αγορά εκτός των βραχυπρόθεσμων πιέσεων είναι ότι η ΔΕΗ προστίθεται στις εισηγμένες οι οποίες φέτος έχουν τραβήξει πολύτιμη ρευστότητα από το Ελληνικό Χρηματιστήριο (με το συνολικό ποσό άνω των 5,5 δισεκατομμυρίων)  αφαιρώντας πολύτιμα κεφάλαια από την αγορά.

Στα ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η Βιοχάλκο, Aegean, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Jumbo και Σαράντης.

Σε αρνητικό έδαφος εκτός της ΔΕΗ που αυτή την ώρα υποχωρει κατά 10,64% στα 8,06 ευρώ, η ΓΕΚ Τέρνα με 2,72% και η Εθνική με απώλειες 2,07%, ΟΠΑΠ στο -1,76%, Μυτιληναίος -1,93%, ΕΛΧΑ -1,56%, Eurobank -1,08%, Τέρνα Ενεργειακή -1,02%, Ελληνικά Πετρέλαια -0.88%, ΑΔΜΗΕ -0,82% , Ελλάκτωρ στο -0,75%, ΟΤΕ με απώλειες 0,61%, ΟΛΠ -0,53%, Λάμδα -0,34%, ΕΧΑΕ χάνει 0,28% και Τιτάνας.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους ρυθμούς ανάπτυξης του κύκλου εργασιών

Alibaba: Πουλά το μερίδιό που κατείχε σε όμιλο μέσων ενημέρωσης

Μετά τον Fitch και η Nomura μειώνει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ της Κίνας