Διεθνή

Μετά τον Fitch και η Nomura μειώνει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ της Κίνας

  • newsroom


Σημαντικός ο αντίκυπος της παύσης λειτουργίας των εργοστασίων εν μέσω διακοπών ρεύματος και περιβαλλοντικών πολιτικών στην αύξηση του ΑΕΠ - Επιπτώσεις και από την κρίση χρέους της Evergrande

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ  εντός του τρέχοντος έτους προχώρησαν οι αναλυτές της Nomura, οι οποίοι περιμένουν τώρα ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στο πλανήτη θα σημειώσει ανάπτυξη 7,7% για το 2021 από 8,2% που ανέμεναν στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι αναλυτές επικαλούνται τον αντίκτυπο που έχει στην αύξηση του ΑΕΠ η παύση λειτουργίας των εργοστασίων εν μέσω διακοπών ρεύματος και περιβαλλοντικών πολιτικών.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σημείωμά τους, οι αναλυτές της Nomura «αυξανόμενος αριθμός εργοστασίων στην Κίνα έπαυσαν τη λειτουργία τους τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των αυξημένων τιμών άνθρακα και των στόχων της κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές ρύπων.

Αυτές οι καθοδικές πιέσεις στην ανάπτυξη συμπίπτουν με την κρίση χρέους του κινεζικού κολοσσού στον κλάδο ακινήτων ακινήτων China Evergrande Group», προσθέτουν στην έκθεσή τους.

Πριν από μερικές μέρες, σε υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης του κινεζικού ΑΕΠ είχε προχωρήσει και ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, εν μέσω των αναταραχών που σημειώνονται στην κινεζική οικονομία λόγω της Evergrande.

Διαβάστε ακόμη:

MG Maze Concept: Εξερευνά το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών

Ρυθμίστηκε ο αναβαλλόμενος φόρος για τις τράπεζες – Διασφαλίζεται ο μονοψήφιος δείκτης NPE

Λαγκάρντ στο CNBC: Περιορισμένη η επίπτωση της κρίσης χρέους της Evergrande στην Ευρώπη