Μόλις λίγους μήνες έμεινε άνεργος ο Αντρέα Ενρία μετά την αποχώρηση του από την προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του σε ρόλο συμβούλου και μάλιστα στα γνωστά του… χωράφια, ήτοι στην Prudential Regulation Authority της BoE. 

«Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του στη χρηματοπιστωτική εποπτεία και τους κανονισμούς τον καθιστούν μια πολύ χρήσιμη προσθήκη στο έργο της PRA» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η PRA εποπτεύει τις μεγάλες τράπεζες της Βρετανίας, όπως επίσης τις ασφαλιστικές και επενδυτικές εταιρείες, ήτοι συνολικά περίπου 1.500 ομίλους, με στόχο να ελέγχει και να βεβαιώνει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα τους για την καλύτερη θωράκιση της αγοράς.

Μάλιστα, η πρώτη μεγάλη απόφαση της PRA μετά τις εκλογές και την διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης των Εργατικών θα είναι να μελετήσει και να κρίνει αν τα σχέδια του Κιρ Στάρμερ για την ριζική μεταρρύθμιση της τραπεζικής αγοράς μπορούν να προχωρήσουν.

Ο 63χρονος Ιταλός οικονομολόγος διαθέτει περίπου 40 χρόνια εμπειρίας στο εποπτικό μέτωπο σε μεγάλες τράπεζες της ΕΕ και την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας πριν ενταχθεί τελικά στους κόλπους της ΕΚΤ, όπου έφτασε έως την ηγεσία του SSM. Μάλιστα ήταν ο πρώτος επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, αφότου το όργανο δημιουργήθηκε το 2011.

Τη θέση του στην ΕΚΤ έχει αναλάβει από τις αρχές της χρονιάς η Γερμανίδα οικονομολόγος Κλαούντια Μπουχ.

Διαβάστε ακόμη 

Moody’s: Νέες αναβαθμίσεις για Εθνική Τράπεζα και Piraeus (upd)

Bloomberg: Ποιος είναι ο Ζαν Λυκ Μελανσόν – Γιος ταχυδρόμου και λάτρης του Τρότσκι ο «αμετακίνητος» ακροαριστερός ηγέτης

Ακίνητα: Τα χρέη που «τρέχουν» ακόμα και όταν κλείνει το «ρολόι» της ΔΕΗ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ