Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους γεωπολιτικούς κινδύνους να παραμένουν στην ατζέντα των επενδυτών.
Πτώση 1,04% για τον Euro Stoxx 600, με σχεδόν όλους τους κλαδικούς δείκτες να κινούνται με αρνητικό πρόσημο. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε 2,6%.
Αμετάβλητος παρέμεινε ο DAX 30 στις 12.014 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,08% στις 7.309 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,06% χαμηλότερα στις 5.060 μονάδες.
Ανάλογα αρνητικό κλίμα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να αποδυναμώνεται 1,6% στις 10.282 μονάδες, ενώ 1,51% χαμηλότερα κινήθηκε ο ιταλικός FTSE MIB στις 21.354 μονάδες.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Dixons Carphone, μετά την υποβάθμισή της από τη BNP Paribas, με τον βρετανικό όμιλο λιανικών πωλήσεων να υποχωρεί άνω του 7%.
Κέρδη 1% για τον τίτλος της βιοτεχνολογικής εταιρείας Novozymes, παρά τα χειρότερα του αναμενόμενου εταιρικά μεγέθη β’ τριμήνου.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.