Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ασίας κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τις τελευταίες δηλώσεις Πάουελ σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) υποστήριξε ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας εργάζονται εντατικά για να περιοριστεί ο πληθωρισμός, προαναγγέλλοντας νέες αυξήσεις επιτοκίων. «Η Fed έχει και αποδέχεται την ευθύνη για τη σταθερότητα των τιμών» τόνισε o Πάουελ, σημειώνοντας ότι η ιστορία προειδοποιεί έναντι της πρόωρης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. O Πάουελ δεσμέυτηκε να αυξήσει τα επιτόκια για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού «μέχρι να τελειώσει η δουλειά».

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 28.245 μονάδες. Ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,38%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0, 69% στις 6.896 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ πρόσθεσε 2,54% με τον τεχνολογικό δείκτη να καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,76%. Στην ηπειρωτική Κίνα τώρα,ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,75% ενώ ο δείκτης Shenzhen πρόσθεσε 1,02%.

Στη Νότιο Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 0,33% στις 2.384 μονάδες.

Οι ασιατικοί δείκτες έλαβαν ώθηση και από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Αύγουστο, χαμηλότερα από το 2,7% του προηγούμενου μήνα.

«Η αδύναμη προοπτική ανάπτυξης της Κίνας και η διευκολυντική στάση της νομισματικής πολιτικής έναντι της επιθετικής σύσφιξης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το FOMC θα διατηρήσουν τη στήριξη στην ισοτιμία δολαρίου με το κινεζικό νόμισμα, ανέφερε η Κρίστίνα Κλίφτον της Commonwealth Bank of Australia.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκος Μαμουλής (Frigoglass): Υπό εξέταση και το ενδεχόμενο Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

Όμιλος Quest: Πώς κατανέμονται οι επενδύσεις €60 εκατ. του 2022 – Ανεκτέλεστο €460 εκατ. στην πληροφορική

Mαθιός Ρήγας (Energean): «Φτιάξτε τον East Med και θα τον χρησιμοποιήσουμε»