search icon

Αγορές

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές – Αισιοδοξία επενδυτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο, κόντρα στην τάση που παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ και την Ασία, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές παρακολουθούσαν τα οικονομικά στοιχεία και τις κεντρικές τράπεζες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις πρώτες συναλλαγές, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να προσθέτουν 1,2% και να ηγούνται των κερδών, καθώς όλοι οι […]

A man walks by a screen showing stock prices at the London Stock Exchange in the City of London, Tuesday, Nov. 3, 2009. World stock markets mostly fell Tuesday amid renewed concerns about the banking sector after Britain's Royal Bank of Scotland PLC got more government help and Switzerland's UBS AG booked another massive charge. (AP Photo/Sang Tan)

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν άνοδο, κόντρα στην τάση που παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ και την Ασία, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές παρακολουθούσαν τα οικονομικά στοιχεία και τις κεντρικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις πρώτες συναλλαγές, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να προσθέτουν 1,2% και να ηγούνται των κερδών, καθώς όλοι οι κλάδοι εισήλθαν σε θετικό έδαφος, εκτός από τους βασικούς πόρους, οι οποίοι υποχώρησαν 0,7%.

Οι αγορές στην Ευρώπη δέχθηκαν αδύναμη παράδοση από την Ασία-Ειρηνικό, όπου ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των πτώσεων μεταξύ των κύριων δεικτών, καθώς οι μετοχές των καζίνο κατέρρευσαν εν μέσω ρυθμιστικών ανησυχιών.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών ήταν ελαφρώς χαμηλότερα στις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης, μετά την ανάκαμψη της Wall Street, καθώς η αγορά προσπάθησε να αποτρέψει τον εποχικά αδύναμο Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ πρόκειται να δημοσιευθούν την Πέμπτη, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones να αναμένουν ότι συνολικά 320.000 Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για ασφάλιση ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες αντιδρούν στα ηπιότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία μετρίασαν τις προσδοκίες για επικείμενο περιορισμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, και στα αδύναμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις από την Κίνα, τα οποία υποδηλώνουν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Σε άλλες ειδήσεις, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προχώρησε την Τετάρτη σε ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου, αντικαθιστώντας ορισμένους υψηλόβαθμους υπουργούς και προτρέποντας την κυβέρνησή του να αντιμετωπίσει την οικονομική ανισότητα μετά την πανδημία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, καλείται να απαντήσει ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τις υποψίες για παραλείψεις στην ομοσπονδιακή υπηρεσία καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος. Η ανάκριση θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα, στις οποίες ο Σολτς είναι φαβορί για να διαδεχθεί την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Τα κέρδη της Πέμπτης προήλθαν από την John Lewis, την Co-operative Group, την Kier και την Superdry.

Στο μέτωπο των επικείμενων ανακοινώσεων, αναμένονται τα στοιχεία για τις ταξινομήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο για τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ολλανδία αναμένονται την Πέμπτη, μαζί με τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Ιταλίας και της ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior ομόλογο – Στο 2,75% το αρχικό επιτόκιο

Τι είδε η ηγεσία του ξενοδοχειακού κολοσσού της Accor στην Ελλάδα

Έλον Μασκ – Space X: Ιστορική εκτόξευση του Falcon 9 με ερασιτέχνες αστροναύτες

Exit mobile version