Με το… δεξί ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Reddit στη Wall Street, με τη μετοχή της να κάνει άλμα έως και 70% αντανακλώντας το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα στην αμερικανική αγορά και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τις δημόσιες εγγραφές μετά από περίπου μια διετία μειωμένης δραστηριότητας στον κλάδο των IPOs.

Τα ευοίωνο κλίμα είχε ήδη φανεί με την επιτυχημένη δημόσια εγγραφή της εταιρείας, της πρώτης πλατφόρμας social media που επιχείρησε την είσοδο της στο Χρηματιστήριο από την Pinterest, το 2019.

Η δημόσια εγγραφή τοποθέτησε τη μετοχή στα 34 δολάρια και η πρεμιέρα στο NYSE έγινε στα 47 δολάρια, φτάνοντας έως και στα 57,80 δολάρια μέσα σε λίγες ώρες.

Στο ανώτατο σημείο της μετοχής η κεφαλαιοποίηση της Reddit έφτασε τα 10,9 δισ. δολάρια, έναντι των 6,5 δισ. δολαρίων που είχε αποτιμηθεί κατά τη δημόσια εγγραφή της.

Αναλυτές της αγοράς επεσήμαναν πως η δημόσια εγγραφή και το ντεμπούτο της 19χρονης ιστοσελίδας που φιλοξενεί εκατομμύρια online forums ήταν ένα τεστ για πολλούς λόγους, για τη δυναμική ανάκαμψη των IPOs ευρύτερα, αλλά και ειδικά για την «όρεξη» των επενδυτών απέναντι σε νέες τεχνολογικές μετοχές.

Κι αυτό με δεδομένο ότι μετά την τεχνολογική «έκρηξη» του 2021 έκτοτε ελάχιστες εταιρείες του κλάδου επιχείρησαν να περάσουν το κατώφλι της Wall Street και πάλι όχι απαραιτήτως με επιτυχία.

Όμως, η θετική υποδοχή της Reddit σε συνδυασμό και με το θεαματικό ντεμπούτο της Astera Labs στον Nasdaq (με άνοδο άνω του 72%) δείχνουν μια αλλαγή κλίματος στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Economist: Η Ελλάδα ανέβηκε 28 θέσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον – H μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ 82 χωρών

Τιμούρ Τούρλοβ: Ο μεγιστάνας που υποσχέθηκε «χρυσό» πριμ σε περίπτωση νίκης της Εθνικής Καζακστάν (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ