Μέσα σε μόλις μία ημέρα το αμερικανικό bitcoin ETF, το ProShares Bitcoin Strategy ETF κατάφερε να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς σε μία κρίσιμη στιγμή για τη βιομηχανία crypto.

Tο «BITO» -όπως ονομάζεται το αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα- κατέγραψε κέρδη πάνω 4,5% στα 41,94 δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από 24 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης του ProShares Bitcoin Strategy ETF στην αγορά.

Με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, μόνο τα αμοιβαία κεφάλαια άνθρακα που είχαν βγει στην αγορά από την BlackRock έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν το ProShares Bitcoin Strategy ETF σε όγκο και αξία συναλλαγών κατά την πρώτη του ημέρα στην αγορά, όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, η τιμή του bitcoin εξακολουθεί να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς η πρεμιέρα του πρώτου αμερικανικού bitcoin ETF έδωσε ώθηση και στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο την Τρίτη κατέγραψε κέρδη άνω του 3%, φθάνοντας λίγο πιο κάτω από τα 64.000 δολάρια και από το ιστορικό υψηλό των 64.895 δολαρίων του Απριλίου.

Οι επενδυτές λιανικής έσπευσαν να αγοράσουν το ETF την Τρίτη. Το BITO ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα της Fidelity με περισσότερες από 8.800 παραγγελίες αγορών στις 2:55 μ.μ. Ώρα Νέας Υόρκης.

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βουλή το θέμα της ρευστότητας στις επιχειρήσεις – Νέα δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ από τις τράπεζες το 2021

Αλ. Δανιηλίδης (Αθηναϊκή Ζυθοποιία): «Έρχονται νομοτελειακά ανατιμήσεις»

Διώρυγα Gas: Τα επόμενα βήματα για το mega project της Motor Oil