Η Bank of America κέρδισε 6,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 2%.

Ακολουθεί μια σύνοψη των οικονομικών αποτελεσμάτων του τραπεζικού γίγαντα:

  • Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια ή 0,76 δολάρια ανά μετοχή, κινούμενα στο ίδιο επίπεδο με τις προσδοκίες των αναλυτών.
  • Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2% στα 25,82 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν 25,49 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Τα καθαρά έσοδα από τόκους, σημείωσαν πτώση κατά 3% στα 14,03 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ήταν περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η BofA ασχολείται με ένα χαρτοφυλάκιο ομολόγων και τίτλων που αγόρασε όταν τα επιτόκια ήταν εξαιρετικά χαμηλά. Η αξία αυτού του χαρτοφυλακίου έχει βυθιστεί καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν, μεταδίδει η Wall Street Journal. Η τράπεζα δήλωσε την Τρίτη ότι έχει μη πραγματοποιηθείσες ζημίες 109 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 98 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά τα έσοδα από μεμονωμένα πρόσωπα, αυτά μειώθηκαν κατά 5%. Στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η δραστηριότητα των αγορών της Bank of America ανέφερε άλμα 5% στις προμήθειες λόγω της υψηλότερης δραστηριότητας στις κεφαλαιαγορές.

Στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5%.

Στην τράπεζα επιβλήθηκε μια ειδική επιβάρυνση 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει την Federal Deposit Insurance Corp. για τις τραπεζικές χρεοκοπίες του περασμένου έτους, πέρα ​​από τα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την είχαν ήδη επιβληθεί. Αν δεν γινόταν αυτό, η τράπεζα είπε ότι θα είχε κέρδη 0,83 δολάρια ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμη 

«Καζάνι» που βράζει η Μέση Ανατολή: Οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και οι επιπτώσεις από τη νέα κρίση

Premia Properties AEEAΠ: Ανεκτέλεστο επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. έως το 2025 

Η καμπάνια για τον Μπελέρη, το προξενιό της Ελεονώρας, τα μαθήματα στους ευρωβουλευτές, ο Μητσοτάκης και οι οκτώ Κροίσοι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ