ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά άνω του 50% για τη μετοχή της WeWork – Κοντά στη χρεοκοπία το «αστέρι» των αμερικανικών start-up (upd)

Στην κορύφωση της πορείας της, το 2019, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πλέον πολύτιμες start-up των ΗΠΑ, διαθέτοντας γραφεία σε όλο τον κόσμο

(Last upd: 19.00)

Βουτιά άνω του 50% καταγράφει η μετοχή της WeWork στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω των πληροφοριών περί επικείμενης χρεοκοπίας της αμερικανικής εταιρείας.

Δημοσίευμα της The Wall Street Journal αναφέρει ότι η WeWork είναι πιθανό να καταθέσει έως την επόμενη εβδομάδα αίτημα υπαγωγής στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η εταιρεία παρουσιάζει μια από τις πλέον δραματικές πορείες στον κλάδο των αμερικανικών start-up, καθώς η αξία της από τα 47 δισ. δολάρια έχει εξαϋλωθεί στα 165 εκατ. δολάρια.

Η Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) αποδείχθηκε καταστροφική, ενώ το μοντέλο των κοινόχρηστων χώρων εργασίας δέχθηκε σημαντικό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα, η πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενη εταιρεία είναι βυθισμένη στα χρέη και στα δάνεια, με τον κύριο μέτοχο, την ιαπωνική Softbank, να μην είναι διατεθειμένη να βάλει ξανά το χέρι στην τσέπη.

Αυτήν την ώρα, η μετοχή της WeWork υποχωρεί έως και το 1,05 δολάριο, ενώ έχει χάσει το 99% της αξίας της φέτος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε ότι η WeWork πραγματοποιεί επαφές με τους πιστωτές με στόχο τη βελτίωση του ισολογισμού και τη λήψη μέτρων εξορθολογισμού.

Η νεοϋορκέζικη εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2010, κατάφερε πολύ γρήγορα να εξελιχθεί, καβαλώντας το κύμα των start-up εταιρειών, με τον συνιδρυτή Άνταμ Νιούμαν να αποδεικνύεται σ’ έναν χαρισματικό άνθρωπο των αγορών.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, η WeWork κατάφερε να αντλήσει δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στα οποία ανέπτυξε το επιχειρηματικό της μοντέλο, διπλασιάζοντας κάθε χρόνο τον ετήσιο τζίρο.

Στην κορύφωση της πορείας της, το 2019, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πλέον πολύτιμες start-up των ΗΠΑ, διαθέτοντας γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Το τρολ του ΣΥΡΙΖΑ Πεν Νταλαούρα (ή κατά κόσμον Θάνος-PR expert), ο ελληνοϊταλικός πόλεμος των τρένων, τα δύσκολα στη Vivartia και τα… ανακλινόμενα παράθυρα

Eπαγγελματίες: Κερδισμένοι και χαμένοι από τον… ελάχιστο «μισθό» 780 ευρώ

Νέο project -έκπληξη στο Ελληνικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""