ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά έως 5% για τη μετοχή του ΟΠΑΠ – «Κόβει» το προμέρισμα του 0,95 ευρώ

Ανεξαρτήτως των σημερινών ρευστοποιήσεων, οι προοπτικές της εταιρείας παραμένουν ευοίωνες

Απότομο «φρένο» πατάει η μετοχή του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία κατρακυλά κατά σχεδόν 5%, λόγω της αποκοπής του καθαρού προμερίσματος του 0,95 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι, αυτήν την στιγμή (11.10), η εισηγμένη διολισθαίνει κατά 4,98% και προσγειώνεται στα 15,30 ευρώ, εμφανίζοντας τη χειρότερη συνεδρίαση από τις 19 Ιουνίου.

Οι σημερινές απώλειες, οι οποίες είναι οι πρώτες έπειτα από τρία ανοδικά κλεισίματα, συνοδεύονται από πολύ υψηλό τζίρο, καθώς σε 40 λεπτά συνεδρίασης έχουν διακινηθεί 166.000 τεμάχια, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, οι πιέσεις σχετίζονται άρρηκτα με το προμέρισμα του 2023, καθώς από σήμερα οι επενδυτές χάνουν το δικαίωμα είσπραξης. Η πληρωμή των χρημάτων στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

Πάντως, ανεξαρτήτως των σημερινών ρευστοποιήσεων, οι προοπτικές της εταιρείας παραμένουν ευοίωνες, όπως προκύπτει κι από το πρόσφατο report της Euroxx, η οποία έδωσε τιμή – στόχο στα 18,8 ευρώ και σύσταση «overweight».

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία, ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς 77% και αποκλειστικότητα στα offline αθλητικά στοιχήματα/παιχνίδια λαχειοφόρων αγορών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει μακροχρόνιες αποκλειστικές άδειες και λειτουργεί ένα μοντέλο περιουσιακής βάσης με οριακή ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης, κάτι που επιτρέπει την παραγωγή υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Έχοντας ελάχιστες μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, η Euroxx περιμένει ότι η μερισματική πολιτική θα παραμείνει γενναιόδωρη, καθώς τα ακαθάριστα έσοδα GGR του OΠΑΠ θα ανέλθουν στα 2,049 δισ. ευρώ στη σύνολο του 2023, ενώ τα κέρδη EBITDA θα φθάσουν στα 767 εκατ. ευρώ έναντι της πρόβλεψης για 740-760 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου και 9μηνου του 2023 θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση στις 21 Νοεμβρίου.

Από τις αρχές του 2023, η μετοχή του ΟΠΑΠ μετράει συνολικά κέρδη της τάξης του 25%, δηλαδή περίπου στα ίδια επίπεδα με την απόδοση του Γενικού Δείκτη.

Διαβάστε ακόμα

Το τρολ Πεν και ο-δεν είμαι εγώ-Θάνος, η Πράβντα, η Τζάκρη και η εφοπλιστίνα, ο Stefanos, ο Τάιλερ και η Παγώνη, η HIG που αγοράζει ξενοδοχεία 

Τα «πονταρίσματα» της αγοράς για το deal UniCredit – Alpha Bank – Το τίμημα και οι επίδοξοι μνηστήρες

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ποιο είναι το έργο του Καφηρέα που εκτινάσσει κερδοφορία και ισχύ της εταιρείας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""