Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο, ανακάμπτοντας από τα μεικτά πρόσημα που κυριάρχησαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το επόμενο έτος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3%  stiw 468,98 μονάδες, με τις μετοχές των ορυχείων να σημειώνουν απότομη μεταστροφή και να ανεβαίνουν κατά 1,6%.

Οι μετοχές του λιανεμπορίου υποχώρησαν 0,3% μετά από τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η H&M υποχώρησε 2% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από hold σε sell από τους αναλυτές της Deutsche Bank.

Στις επιμέρους αγορές, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,36%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,17%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,19%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,41% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,11%.

Η Nokia συνέχισε να καταγράφει απώλειες σημειώνοντας πτώση 6%, μετά την είδηση ότι ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας AT&T
θα συνεργαστεί με την Ericsson για την ανάπτυξη ενός ασύρματου δικτύου επόμενης γενιάς.

Θετική δυναμική παρατηρήθηκε στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού που ανέκαμψαν σε ολόκληρη την περιοχή, μετά από ένα ευρύ sell-off την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, τα futures των αμερικανικών μετοχών ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial Average διολίσθησαν για δεύτερη ημέρα την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη

Ταχιάος: Ανάγκη για μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών στα έργα λόγω έλλειψης πόρων

Δημήτρης Κοντομηνάς: Πώς τα μεγάλα «ασημικά» του κατέληξαν στο σφυρί (pics)

Gstaad Palace: Ιστορίες από το εμβληματικό ξενοδοχείο που σφύζει από Ελληνες τα Χριστούγεννα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ