Αγορές

Wall Street: Άνοδος 300 μονάδων στον Dow Jones μετά την έκπληξη της Goldman Sachs

  • newsroom


Διαστημικά τα κέρδη της Goldman Sachs δίνουν το τέμπο της ανόδου

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street σήμερα Παρασκευή καθώς τα νέα από τα μάκρο και οι εταιρικές ανακοινώσεις τονώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο 300 μονάδων, ή 1%, ενώ πλέον έχει ελαφρώς περιορίσει την άνοδο στις 283 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά πρόσθεσε 0,57% και ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,3%.

Ο Dow και ο S&P 500 βρίσκονται 1,1% και 1,7%, αντίστοιχα, κάτω από τα ιστορικά τους υψηλά.

Ώθηση στην άνοδο των δεικτών δίνουν τα εταιρικά αποτελέσματα και κυρίως αυτά της Goldman Sachs που ανακοίνωσε άλμα κατά 66% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύεται  πάνω από 2%.

Τα αποτελέσματα της Goldman Sachs χαρακτηρίστηκαν «διαστημικά» από τo CNBC. Η τράπεζα ανακοίνωσε συνολικά έσοδα στα 13,61 δισ. δολάρια μετά από άνοδο κατά 26%, ενώ η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής κατέγραψε το δεύτερο καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της, με συνολικά έσοδα 3,7 δισ. δολάρια.

Στο μέτωπο των μάκρο οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7% τον Σεπτέμβριο εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν ανέμεναν πτώση 0,2%.

Επιπλέον ράλι σημειώνει και το bitcoin ξεπερνώντας το επίπεδο των 60.000 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι για την πιθανότητα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να εγκρίνει το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε  bitcoin.

Σύμφωνα με το CNBC το άλμα του κρυπτονομίσματος ενισχύει το θετικό κλίμα στην αγορά και μπορεί να ερμηνευθεί ως διάθεση ανάληψης μεγαλύτερου ρίσκου. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Tesla και της Coinbase.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑΙΠΕΔ: Τέσσερις προσφορές για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης

Σκάνδαλο Theranos: Με ψεύτικες μελέτες φαρμακευτικών κολοσσών εξαπατούσε η Χολμς τους επενδυτές

Ελληνικός Χρυσός: Τι περιλαμβάνει ο Στρατηγικός Οδικός Χάρτης για την περίοδο 2021-2024