Οι δείκτες της Wall Street όχι μόνο δεν καταφέραν να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη αλλά απώλεσσαν και το θετικό πρόσημο στη σημερινή συνεδρίαση.

Το αρχικό ράλι των έως και 900 μονάδων του Dow Jones έληξε άδοξα καθώς οι δείκτες προς το τέλος της συνεδρίασης διεύρυναν τις απώλειές τους με αποτέλεσμα να χαθεί και το πρόσημο.

Ο  Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες κατά 0,12% στις 22.653 μονάδες. Ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο έως και 937 μονάδες ή 4,1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,16% στις 2.659 μονάδες μετά από άνοδο πάνω από 3% ενδοσυνεδριακά. Ο Nasdaq με πτώση κατά 0,33% έκλεισε στις 7.878 μονάδες, και ενώ επίσης είχε σημειώσει άνοδο έως και 3% ενδοσυνεδριακά.

Η αισιοδοξία των επενδυτών που εδράζονταν στις εκτιμήσεις για επιβράδυνση στο ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και έδωσε την ώθηση στην χθεσινή συνεδρίαση ανόδου αποδείχθηκε πρόωρη στη σημερινή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Yardeni Research “Οι επενδυτές επέλεξαν να εστιάσουν στα θετικά, όπως κάνουν συνήθως μετά την καταγραφή των χαμηλών στην bear market” ενώ “βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης εξισορρόπησης μακριά από τις μετοχές και τα ομόλογα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο “η bear market έχει πιθανότατα προεξοφλήσει μια μεγάλη ύφεση στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Σίγουρα όμως δεν έχει προεξοφλήσει μια αποκαλυπτικών διαστάσεων ύφεση διάρκειας μέχρι το 2021 και μετά από αυτό. Αντιθέτως, η τρέχουσα αντίδραση της αγοράς δείχνει ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μια οικονομική ανάκαμψη που θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο και θα κρατήσει τουλάχιστον ως το 2021″.

Οι δείκτες σημείωσαν ισχυρή άνοδο χθες, ωθούμενοι από την αισιοδοξία για σταθεροποίηση των αριθμών στα κρούσματα του κορωνοϊου.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 1,600 μονάδων. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 7% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Μαρτίου. Μετά το χθεσινό ράλι ο S&P 500 απομακρύνθηκε κατά περίπου 20% από το χαμηλό των 52 εβδομάδων που είχε σημειώσει στις 23 Μαρτίου.

Παράλληλα χθες ο δείκτης Cboe Volatility, ο επονομαζόμενος και δείκτης φόβου, σημείωσε πτώση κατά 3,3% στις 45,24 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Πριν από τρεις εβδομάδες, ο δείκτης είχε ανέλθει στην τιμή ρεκόρ των 82,69 μονάδων.