Αγορές

Wall Street: Βάζει τέλος στο θετικό ράλι (upd)

  • newsroom


Η μεταβλητότητα κυριαρχεί στη σημερινή συνεδρίαση με τους δείκτες να εναλλάσσουν πρόσημα σε μικρό εύρος κίνησης - ΧΑ: Πτώση 0,36% – Ρευστοποιήσεις σε Aegean λόγω φόβων για ΑΜΚ

Κυριαρχεί η μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τους δείκτες να εναλλάσσουν πρόσημα, με ήπιες κινήσεις. Την τελευταία ώρα όμως οι δείκτες φαίνεται να σταθεροποιούνται στις απώλειες βάζοντας τέλος στο ράλι ανόδου που είχε προηγηθεί.

Ο Dow Jones αν και ξεκίνησε με οριακή άνοδο την οποία διεύρυνε στη συνέχεια πλέον υποχωρεί κατά 0,31%. Ο S&P 500 μετά από μια πορεία εναλλαγής προσήμου πλέον σημειώνει απώλειες κατά 0,65%. Ο Nasdaq σημειώνει απώλειες κατά 0,71% .

Στην πτώση των δεικτών συνέβαλε και η πτώση των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας με την μετοχή της Amazon να υποχωρεί κατά 1,8% μετά το υψηλό που είχε σημειώσει νωρίτερα. Η μετοχή της Netflix σημειώνει πτώση κατά 3,7% ενώ οι μετοχές της Αlphabet και της Apple υποχωρούν κατά 0,7%.

Οι δείκτες της Wall Street εισέρχονται στη σημερινή συνεδρίαση έχοντας σημειώσει κέρδη άνω του 3% στην εβδομάδα με τους αναλυτές να αποδίδουν τη θετική κίνηση στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επιπλέον το επενδυτικό συναίσθημα έχει τονωθεί μετά τις διαδοχικές ανακοινώσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις πιθανότητες ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν άλλες 2,4 εκατ. αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους από την έναρξη της πανδημίας σε περισσότερα από 38 εκατομμύρια. Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αξιώσεων ήταν 25,07 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί.