Αγορές

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη, ενόψει του τελευταίου debate για τις προεδρικές εκλογές

  • newsroom


Η μετοχή της Tesla συνέχισε απτόητη την ανοδική της πορεία, μετά το 5ο διαδοχικό τρίμηνο κερδών με ρεκόρ εσόδων 8,77 δισ. δολαρίων

Με νέες αχτίδες ελπίδας να ξεπροβάλλουν σχετικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης και εν αναμονή της τηλεμαχίας μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του αντιπάλου του για το προεδρικό αξίωμα Τζο Μπάιντεν, η Wall Street ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Οι συνεδριάσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, κινήθηκαν υπό τη σκιά των συνομιλιών για τη νέα οικονομική βοήθεια στις ΗΠΑ.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι, ανέφερε απόψε πρόοδο στις συνομιλίες με την κυβέρνηση Τραμπ και είπε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, προειδοποίησε ότι παραμένουν σημαντικές διαφορές, οι οποίες ήταν απίθανο να επιλυθούν πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσίν διαπραγματεύονται ένα νομοσχέδιο δημοσιονομικής στήριξης πλησίον των 2 τρισ. δολαρίων, ποσό που βρίσκει αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το ομοσπονδιακό έλλειμμα.

Σήμερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στις 787.000, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 0,54% ήτοι 149,85 μονάδες, για να κλείσει στις 28.363,66 μονάδες, ο S&P 500 0,52%, στις 3.453,49 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19%, στις 11.506,01 μονάδες.

Από τους βασικούς κλάδους του S&P 500, εκείνοι που ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο ενεργειακός και ο χρηματοπιστωτικός.

Η μετοχή της Tesla συνέχισε απτόητη την ανοδική της πορεία, μετά το 5ο διαδοχικό τρίμηνο κερδών με ρεκόρ εσόδων 8,77 δισ. δολαρίων, ενώ και η μετοχή της Coca-Cola ενισχύθηκε καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες, για την επίδοσή της το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο μεταξύ, περίπου το ένα πέμπτο των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500, έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο, εκ των οποίων το 84,1% εξ αυτών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Απόρρητο Απόρρητο