Αγορές

Wall Street: Πτώση στην έναρξη παρά τη βελτίωση της απασχόλησης

  • Γιάννης Παγκαλιάς


Θετικά εταιρικά αποτελέσματα από τη μια, αρνητικές προοπτικές για απόφαση σχετικά με τα μέτρα τόνωσης από την άλλη - στη μέση οι επενδυτές και ο θετικός καταλύτης από το μέτωπο της απασχόλησης

Απώλειες 0,42% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street. Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,55%, μεγαλύτερη υποχώρηση για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq σχεδόν 1%.

Οι επενδυτές αντιμετωπίζουν αντίρροπα στοιχεία, ωστόσο η συνεδρίαση είχε καταλύτη.

Με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων να έχουν πάρει φωτιά και το αδιέξοδο σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας να παραμένει, η συνεδρίαση στη Wall Street, ξεκινάει σήμερα με ένα θετικό μήνυμα.

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες υποχώρησαν σημαντικά στις 787.000, από 842.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Το νούμερο αυτό είναι το χαμηλότερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού η οποία εξαφάνισε σχεδόν 21 εκατ. θέσεις εργασίας.

Παράλληλα μειώθηκε και ο μέσος όρος των τελευταίων 4 εβδομάδων, διαμορφούμενος στις 811.250, από 832.750.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε εκ νέου απογοήτευση, δηλώνοντας ότι είναι οι Δημοκρατικοί εκείνοι που δεν είναι πρόθυμοι να επιτευχθεί μία συμφωνία για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Το θέμα αυτό μάλλον θα πρωταγωνιστήσει στη σημερινή 2η και τελευταία τηλεμαχία του Ρεπουμπλικανού προέδρου και του αντιπάλου του για το Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν.

Το αποψινό debate θα διεξαχθεί με κλειστά μικρόφωνα κατά τη δίλεπτη εισαγωγή κάθε ομιλούντα στα θέματα 15λεπτης διάρκειας, ούτως ώστε να αποφευχθεί το χάος που επικράτησε στο προηγούμενο debate.

Χθες με εμφανή τα σημάδια κόπωσης από την αδυναμία συναίνεσης στον Λευκό Οίκο αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης, η Wall Street έκλεισε με απώλειες.

Τα καλά νέα όμως ήρθαν μετά το πέρας της συνεδρίασης και συγκεκριμένα από την Tesla και τα αποτελέσματά της για το γ΄ τρίμηνο που ήταν το καλύτερο της ιστορία της τόσο από πλευράς εσόδων όσο και από πλευράς παραδόσεων.

Ειδικότερα τα έσοδα ανήλθαν στα 8,77 δισ. δολάρια, τα καθαρά κέρδη στα 331 εκατ. δολάρια ήτοι 0,76 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο 5ο διαδοχικό τρίμηνο της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας κατά το οποίο παρουσιάζει κέρδη.

Παράλληλα οι παραδόσεις έφθασαν στα 139.000 οχήματα, ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε την καθοδήγησή της για αποστολές 500.000 οχημάτων, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Απόρρητο Απόρρητο