Σε «βαθύ κόκκινο» διαπραγματεύονται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι λιανοπωλητές προειδοποιούν για την αύξηση των τιμών, ενώ οι φόβοι για την πορεία του πληθωρισμού έχουν προκαλέσει αλλεπάλληλα sell off στους δείκτες.

Ο Dow Jones κάνει βουτιά 1.166 μονάδες, ή 3,57%, με τον βιομηχανικό δείκτη να επιστρέφει στις μεγάλες απώλειες. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται με απώλειες 3,9%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 4,7%. Είναι η 5η φορά που ο Dow Jones φέτος καταγράφει απώλειες άνω των 800 μονάδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι 11 κύριοι βιομηχανικοί κλάδοι στον S&P 500 υποχωρούν, με τις μετοχές των μεγάλων retailers να πρωταγωνιστούν στην πτώση.

Το σημερινό sell off έρχεται μετά τη χθεσινή φαινομενική ανάκαμψη των δεικτών με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη κατά 431 μονάδες, ή 1,3%, τον S&P 500 κατά 2% και τον Nasdaq να κλείνει στο +2,8%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dow Jones σημειώνει πτωτικό σερί για επτά διαδοχικές εβδομάδες, αλλά οι μετοχές είχαν δείξει σημάδια σταθεροποίησης κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 είχε υποχωρήσει σε περιοχή bear market — ή 20% κάτω από το υψηλό ρεκόρ του.

Η πέμπτη φορά φέτος που ο Dow Jones σημειώνει απώλειες άνω των 800 μονάδων

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές τεχνολογικών κολοσσών. Η Apple υποχωρεί 5,11%. Η Microsoft 3,86% και η Amazon υποχωρεί 6,60%.

Οι απώλειες αυτές ακολουθούν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της αμερικανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Target, η μετοχή της οποίας σημειώνει βουτιά 27,54%, μετά την ανακοίνωση για κέρδη α’ τριμήνου πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Wall Street και εξαιτίας του υψηλού κόστους για καύσιμα και αποζημιώσεις. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Target συμπαρέσυρε και τις μετοχές των άλλων μεγάλων λιανοπωλητών Walmart και Macy’s.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Target έγινε μία μέρα μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Walmart για κέρδη που ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς η εταιρεία ανέφερε επίσης υψηλότερο κόστος στα καύσιμα και μισθούς. Η μετοχή της Walmart την Τρίτη έκλεισε με πτώση 11%, ενώ σήμερα υποχωρεί κατά 6,24%. Η μετοχή της Macy’s υποχωρεί 6,68%.

Η μετοχή της Best Buy καταγράφει απώλειες 11,35%. Η Dollar Tree κάνει βουτιά 16,15%. Η μετοχή της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Kohl’s υποχωρεί 10,74%. Στο 6,33% οι απώλειες της μετοχής της Lowe. Η μετοχή της TJX ενισχύεται κατά 7,33%.

Οι τιμές του φυσικού αερίου σημειώνουν σταθερή άνοδο, συμβάλλοντας στις πληθωριστικές πιέσεις που παρατηρούνται σε ολόκληρη την οικονομία.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το 10ετές να διαπραγματεύεται 6 μονάδες βάσης χαμηλότερα. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι όλων των νομισμάτων του «καλαθιού» της ομάδας του, με την εξαίρεση του γεν και του ελβετικού φράγκου.

Διαβάστε ακόμη

Ενεργειακή κρίση: Το σχέδιο €300 δισ. της Κομισιόν – Εισαγωγές μη ρωσικού αερίου, ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας

Χρηματιστήριο: Κράτησε την επαφή με τις 870 μονάδες, διασώθηκε η ΕΤΕ από τις πιέσεις στις τράπεζες

Σαουδική Αραβία: Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων ψηφίζει ιαπωνικό gaming