Βασίλης Στεφανακίδης

Είναι πλεονασματικοί σε… τρέλα και θράσος!

  • Βασίλης Στεφανακίδης


Η αισιόδοξη προσέγγιση ως προς τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι ότι, αφού ταλαιπωρήθηκαν για έναν και πλέον χρόνο στις ατραπούς της ουτοπίας, της ασχετοσύνης και των επικίνδυνων πειραματισμών και πληρώσαμε όλοι μαζί έναν βαρύ λογαριασμό για μια ανόητη αριστερή επαναστατικότητα, τώρα έβαλαν μυαλό και προσπαθούν να φέρουν τη χώρα σε μια κανονικότητα.

Η αισιόδοξη προσέγγιση ως προς τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι ότι, αφού ταλαιπωρήθηκαν για έναν και πλέον χρόνο στις ατραπούς της ουτοπίας, της ασχετοσύνης και των επικίνδυνων πειραματισμών και πληρώσαμε όλοι μαζί έναν βαρύ λογαριασμό για μια ανόητη αριστερή επαναστατικότητα, τώρα έβαλαν μυαλό και προσπαθούν να φέρουν τη χώρα σε μια κανονικότητα.

Δηλαδή κατάλαβαν τα λάθη τους και αποφάσισαν να συνεργαστούν με τους δανειστές και τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να σώσουν ό,τι σώζεται
Η αλήθεια βέβαια, κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι διαφορετική, καθώς φρονούμε ότι όλα αυτά τα επαχθή που αποδέχτηκαν, νομοθέτησαν και επέβαλαν στην κοινωνία έγιναν για έναν και μόνο λόγο: για να αποδείξουν (σε ποιους άραγε;) ότι δεν είναι μια αριστερή παρένθεση και ότι μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία επί μακρόν, κάτι που τους αρέσει και πάρα πολύ.

Κι όλα αυτά που αποδέχτηκαν με… βαριά καρδιά, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, και δεν τα πιστεύουν, και θα τα «σαπίσουν» όπως μπορούν.

Δείτε τι συμβαίνει με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, αφού μέχρι τώρα ορισμένοι αρνούνται να αποδεχτούν τη συμφωνία, τις υπογραφές, αλλά και την υπερψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία – προεξάρχοντος του κ. Δρίτσα. Οι υπουργοί και οι βουλευτές που με πόνο ψυχής συμμορφώθηκαν στην κομματική πειθαρχία δεν χάνουν ευκαιρία εκ των υστέρων να τάσσονται στο πλευρό των συνδικαλιστών του ΟΛΠ και να τους λένε ότι είναι αλληλέγγυοι και ότι ήταν η κακιά στιγμή που το ‘φερε και ψήφισαν.

Δείτε επίσης τι γίνεται με το Ελληνικό. Ο κ. Σπίρτζης, παρότι έπεσαν και οι τελευταίες υπογραφές, επιμένει να δηλώνει ότι το τίμημα που δόθηκε είναι εξευτελιστικό και έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο. Το ψήφισαν και αυτός και οι σύντροφοί του με «βαριά καρδιά» και τώρα βγαίνει ξανά στο αντάρτικο εναντίον και της δικής του απόφασης!

Και ναι μεν είναι απόφασή τους να μην παίρνουν τα φάρμακά τους και να αποδέχονται τις παρενέργειες, εμείς οι υπόλοιποι, όμως, τι φταίμε που θέλουν σώνει και καλά να μας μεταδώσουν τη δική τους τρέλα; Σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. Κατρούγκαλος όταν υποστηρίζει ότι με την ασφαλιστική απορρύθμισή του δεν θίγονται οι κύριες συντάξεις;

Δηλαδή οι επικουρικές που κόβονται μέχρι και 50% δεν είναι εισόδημα για τον συνταξιούχο; Σε άλλη τσέπη και για διαφορετικούς σκοπούς μπαίνει η κύρια σύνταξη και σε άλλη και για άλλους σκοπούς (για γλέντια και ξέδομα) η επικουρική; Δεν θα λείψουν αυτές οι περικοπές από το τραπέζι, από τα φάρμακα και την αξιοπρέπεια των γηρατειών;

Προφανώς και θέλει περισσό θράσος να υποστηρίζουν ότι τα έκαναν όλα με δίκαιο τρόπο και, πάντως, προστάτευσαν τους φτωχότερους και τα πήραν από τους έχοντες, που κατά τη δική τους ανάλυση και άποψη είναι συν τοις άλλοις και από την αντίπερα όχθη, των «μενουμεευρωπαίων»!

Ενώ αυτοί μένουν προφανώς κάπου αλλού. Στο Διάστημα ενδεχομένως; Δείτε και τον άλλον ανεκδιήγητο. Τον κ. Φίλη, που αφού έλυσε το μέγα πρόβλημα πώς θα πρέπει να αποκαλούμε τα παιδιά μας, αντί των αντιδραστικών «πριγκίπισσα» και «πρίγκιπα» (συγκρατήθηκε και δεν μας υπέδειξε το «συντροφάκο μου» και «συντρόφισσά μου»), αποφάσισε να μεγαλώσει τα διαλείμματα και να περικόψει ώρες διδασκαλίας από τα Αρχαία και από άλλα μαθήματα που κατά την άποψή του δεν έχουν βαρύτητα. Δηλαδή την αδυναμία πρόσληψης εκπαιδευτικών για να διδάξουν αυτά που διδάσκονταν δεκαετίες τώρα την καλύπτει με διαλείμματα και λιγότερες ώρες διδασκαλίας, άρα και εκπαιδευτικούς, και προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό είναι μια καινοτόμα μεταρρύθμιση!

Περιττή η αναφορά σε νέους φόρους, εισφορές, ΦΠΑ που ενώ ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος παραδέχεται ότι είναι υφεσιακά μέτρα, βγαίνει από την άλλη και επαίρεται ότι κυρίως βαραίνουν και πάλι τους έχοντες, οπότε μικρό το κακό. Κάνουν μάλιστα ότι δεν καταλαβαίνουν πως τους δουλεύουν, και καμαρώνουν όταν ο Σόιμπλε, ο Βαλς και οι Αμερικανοί τούς δίνουν συγχαρητήρια για τα μέτρα που επέβαλαν στον ελληνικό λαό, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να το κάνουν στους δικούς τους! Και εν κατακλείδι, αυταπατώμεθα όσοι πιστέψαμε ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπει πάτος στο βαρέλι και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η ανακύκλωση της μιζέριας και της συνεχούς φτωχοποίησης θα μας συντροφεύει για όσο κάποιοι αμετανόητοι «σύντροφοι» θα κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους.