Ανακοινώθηκε και φέτος, η λίστα με τους 100 καλύτερους εργοδότες για το 2023 στις ΗΠΑ από τη Glassdoor.

Η πλειοψηφία μάλιστα, των επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα είναι εταιρείες τεχνολογίας. Ωστόσο, έκπληξη έχει προκαλέσει το γεγονός πως δύο εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών παγκοσμίως, και συγκεκριμένα, οι Apple και Μeta δεν βρίσκονται στη λίστα, για πρώτη φορά, έπειτα από πολλά χρόνια. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Glassdoor, μια πλατφόρμα για ανώνυμες κριτικές εργοδοτών, δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τους κορυφαίους εργοδότες στις ΗΠΑ με βάση τα σχόλια που υπέβαλαν οι εργαζόμενοι τον περασμένο χρόνο. Πάνω από το 40% των εταιρειών στη λίστα για το έτος 2023 ανήκουν στον κλάδο της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς φέτος, είναι μια νέα προσθήκη στην κατάταξη: η εταιρεία λογισμικού Gainsight. «Η τεχνολογία συνεχίζει να είναι η βιομηχανία με την καλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Glassdoor, Ντάνιελ Ζάο.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, στο σημείο αυτό πως την περασμένη χρονιά, η Meta και η Apple βρέθηκαν περίπου στη μέση της λίστας. Από τότε που η Glassdoor άρχισε να δημοσιεύει τη συγκεκριμένη λίστα, το 2009, αυτή είναι η πρώτη χρονιά που η Apple δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στις ΗΠΑ.

Η Meta φιγουράρει στη λίστα από το 2011. Έχει μάλιστα, καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση συνολικά, τρεις φορές, με πιο πρόσφατη το 2018. Τόσο η Meta όσο και η Apple αντιμετώπισαν προκλήσεις τον περασμένο χρόνο.

Η εταιρεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε στην περικοπή περισσότερων από 11.000 θέσεων εργασίας καθώς στρέφει την προσοχή της στο metaverse. Σημειώνεται τέλος, πως μόνο η Google και η Bain & Company της Alphabet Inc. καταφέρνουν να βρίσκονται στη λίστα κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Παύλος Γλύξμπουργκ: Το real estate του διαδόχου χωρίς θρόνο με τα έξι σπίτια και την πάμπλουτη σύζυγο (pics)

Απόστολος Πίτσος (1918-2023): Ο εμβληματικός βιομήχανος που «μπήκε» σε κάθε ελληνικό σπίτι (pics)

RND Investments Greece: Έρχεται επένδυση €107 εκατ. στην Αιτωλοακαρνανία