Με γοργούς ρυθμούς κινείται η στελέχωση της νέας δομής που δημιούργησε στην Πάτρα η Deloitte στο πλαίσιο της μεγάλης αποκέντρωσης που έχει «σημάνει» τα τελευταία χρόνια ο επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος (κεντρ. φωτ.).  Μία στρατηγική απόφαση προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας αλλά και τη δυνατότητα απορρόφησης ταλέντων αλλά και έμπειρων επαγγελματιών. Είναι ενδεικτικό πως αυτή τη στιγμή η Deloitte στην Ελλάδα έχει περίπου 185 θέσεις εργασίας ανοικτές ζητώντας κόσμο για τις μεγάλες δομές που έχει φτιάξει και λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και τις νέες που διαμορφώνει πλέον στην Πάτρα και το Ηράκλειο της Κρήτης.  

Το δυναμικό του νέου hub στην Πάτρα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 4 τους τελευταίους μήνες ενισχύεται σταθερά απ’ το περασμένο καλοκαίρι ενώ μόλις προ δύο εβδομάδων το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας του αναπτυξιακού νόμου του 2016 λαμβάνοντας μία σημαντική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης που υπογράφει ο κ. Παν. Λαμπρινός, προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπ. Ανάπτυξης, το επενδυτικό σχέδιο της Deloitte Business Solutions ΑΕ αναφέρεται στη «δημιουργία μονάδας παροχής υπηρεσιών σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές και παροχής συμβουλών για θέματα συστημάτων και λογισμικού, δυναμικότητας 188.000 ανθρωποωρών/έτος». Το επενδυτικό σχέδιο είναι  συνολικού επιλέξιμου κόστους 4,84 εκατ. ευρώ περίπου και συνολικού ενισχυόμενου κόστους  4,28 εκατ. ευρώ περίπου. Η δε κρατική ενίσχυση που θα λάβει θα είναι με τη μορφή της επιδότησης του κόστους δημιουργούμενης απασχόλησης και φθάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Το hub της Πάτρας αναμένεται να παίξει ρόλο «κλειδί» στη συμφωνία μεταξύ Deloitte και Google για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας στους τομείς της βιωσιμότητας και της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης που ανακοίνωσε προ μηνών ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός στην Ελλάδα  με «αιχμή» ενός συγκροτήματος από Data Centers.

Με βάση μάλιστα εκείνη τη συμφωνία το Κέντρο Αριστείας θα λειτουργούσε στις υποδομές της Deloitte σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη ενώ σε δεύτερη φάση αναμένεται να επεκταθεί και στο hub του Ηρακλείου.

Πάντως ήδη απ’ τον Νοέμβριο του 2021 ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Business Solutions κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος μιλώντας στο business stories είχε εξαγγείλει τις δύο επενδυτικές κινήσεις δημιουργίας της νέας δομής στην Πάτρα και επέκτασης αυτή του Ηρακλείου που λειτουργεί εδώ και περίπου δύο χρόνια περίπου με την προοπτική μακροπρόθεσμα να δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις εργασίας καλύπτοντας όλο το πλέγμα δραστηριοτήτων της Deloitte. Προφανώς μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την Google τα νούμερα αυτά αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω. Οπότε και το στοίχημα πλέον για την ίδια την Deloitte θα είναι να τις καλύψει με το απαιτούμενο προσωπικό καθώς ήδη στην αγορά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην εξεύρεση προσωπικού σε οποιοδήποτε αντικείμενο γύρω απ’ την ψηφιακή μετάβαση και τις νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ευρώπη επιστρέφει στις τιμές ρεύματος προ κρίσης – H Ελλάδα έχει και σήμερα το ακριβότερο ρεύμα

Attica Bank: «Μαύρος καπνός» στο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια – Ακίνητα και POS στη «μάχη» ενίσχυσης κεφαλαίων

Πλειστηριασμοί: Το Tsilivi Beach Hotel στον δρόμο για το σφυρί τον Ιανουάριο (pics)