Οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν για τρίτο μήνα, ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον τομέα της μεταποίησης ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει λιγότερο καλές επιδόσεις από τον τριτογενή τομέα στη χώρα.

Η ζήτηση αυξήθηκε κατά 4,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2021 και καλύτερη από τη μέση εκτίμηση 0,3% των οικονομολόγων του Bloomberg.

Σημαντική ώθηση προήλθε από παραγγελίες οχημάτων ς, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε επίσης σημαντικά.

Ενώ τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν περιοριστεί, οι κατασκευαστές βρίσκονται αντιμέτωποι με υποτονική ζήτηση λόγω της χαμηλής εμπιστοσύνης και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης. Οι έρευνες για τις επιχειρήσεις από την S&P Global αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η ύφεση βαθαίνει τον Μάρτιο, αν και ορισμένες εταιρείες χρησιμοποίησαν την καλύτερη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών για να επεξεργαστούν ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών.

Η Γερμανία, όπου η μεταποίηση διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για την οικονομία, κινδυνεύει με ήπια ύφεση μετά τη συρρίκνωση της παραγωγής κατά 0,4% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2022. Ο πλήρης αντίκτυπος των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί επίσης να αξιολογείται.

Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι για αισιοδοξία, συμπεριλαμβανομένου των στοιχείων για τον δείκτη προσδοκιών του ινστιτούτου Ifo που αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους στα τέλη του περασμένου μήνα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν μεταξύ των επιχειρήσεων που ανέφεραν βελτίωση των εργασιών τους.

Διαβάστε ακόμη

Fanatics: Ο αμερικανικός γίγαντας των αθλητικών ειδών εξαγοράζει την ιταλική Epi

Deal 10 δισ. δολαρίων της γαλλικής TotalEnergies με το Ιράκ – Τι περιλαμβάνει

Johnson & Johnson: Διακανονισμός 8,9 δισ. δολαρίων για το ταλκ