Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ακύρωσε όλες τις επιβατικές πτήσεις για σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 λόγω απεργίας του συνδικάτου Verdi.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, περίπου 300 απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών δεν θα είναι δυνατές, επηρεάζοντας περίπου 35.000 επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου BER.

Πρόκειται για προειδοποιητική απεργία που κήρυξε το συνδικάτο, με την οποία τα μέλη του εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις προτάσεις που έγιναν από τη διοίκηση του αεροδρομίου κατά τους τρεις γύρους συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση 500 ευρώ το μήνα για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών εδάφους σε βάθος 12 μηνών, καθώς και υψηλότερα μπόνους για το προσωπικό ασφάλειας εναέριας κυκλοφορίας που εργάζεται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Το αεροδρόμιο Βερολίνου-Βραδεμβούργου (BER) άνοιξε το 2020 έπειτα από οκτώ χρόνια καθυστερήσεων στην κατασκευή του. Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο το 2022, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φορέα εκμετάλλευσης. Η επιβατική κίνηση στο εν λόγω αεροδρόμιο έχει ανακάμψει από την πανδημία, χάρη κυρίως στα ταξίδια για λόγους αναψυχής.

Η επαναφορά της επιβατικής κίνησης στα προ πανδημίας επίπεδα πέρυσι προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια όλης της Ευρώπη, με τους οι χειριστές και το προσωπικό εδάφους να δίνουν μάχη προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση, καταλήγει το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα θέρμανσης: Η προθεσμία αγορών για να μπείτε στην επομένη πληρωμή

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ – Χρυσές συμφωνίες ύψους 135 εκατ. δολαρίων (pics)

Helleniq Energy: «Κωδικός ενοποίησης» για τις εταιρείες του mega φωτοβολταϊκού των 204 MW