Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν, αμείφθηκε πέρυσι με 9,7 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή με αύξηση 53%, καθώς η εταιρεία σημείωσε κέρδη ρεκόρ, 39,9 δισ. δολαρίων, λόγω της ανόδου των τιμών των ορυκτών καυσίμων.

Αυτή ήταν και η τελευταία πληρωμή για τον βαν Μπέρντεν που παρέδωσε τα ηνία στον Βάελ Σαβάν.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει βασικό μισθό 1,4 εκατ. στερλίνες φέτος και μπόνους-στόχο 125% του ποσού αυτού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Shell.

«Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και σημαντικά οικονομικά, επιχειρησιακά και στρατηγικά επιτεύγματα», αναφέρει η Shell στην έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. «Αυτό το επίπεδο οικονομικών επιδόσεων αντανακλά αναμφίβολα τις μακροπεριβαλλοντικές συνθήκες, αλλά καθίσταται εφικτό χάρη στην πειθαρχημένη επιχειρησιακή υλοποίηση και τις συνεχιζόμενες εργασίες για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και κερδοφόρου χαρτοφυλακίου».

Τα στελέχη της Shell μοιράζονται με τους μετόχους τα οφέλη από την έκρηξη των κερδών από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων έλαβε ένα ειδικό μπόνους 8% το περασμένο καλοκαίρι.

Μέρος της αμοιβής του πρώην διευθύνοντος συμβούλου είχε τη μορφή μετοχών που υπόκεινται σε τριετή περίοδο κατοχής. Η μετοχή της Shell έχει ενισχυθεί κατά περίπου 11% φέτος και ο Σαβάν δήλωσε ότι η εταιρεία είναι υποτιμημένη.

Διαβάστε ακόμη: 

Νέο «κανόνι» στην αγορά των crypto – «Λουκέτο» για τη Silvergate

ΔΕΗ: Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Εnel Ρουμανίας

Ασφυκτικές πιέσεις στην Αlstom να παραδώσει γρηγορότερα το σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης