Μπόνους ισόποσο με το 8% των ετήσιων απολαβών τους θα λάβουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της Shell Plc, τα κέρδη της οποίας αναρριχήθηκαν σε ιστορικά υψηλά.

«Ως αναγνώριση της συνεισφοράς των ανθρώπων μας στην ισχυρή λειτουργική επίδοση της Shell κόντρα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, η Εκτελεστική μας Επιτροπή αποφάσισε να υλοποιήσει ένα ειδικό μπόνους αναγνώρισης της τάξης του 8% του μισθού προς σχεδόν όλο το προσωπικό της παγκοσμίως», αναφέρει σε e-mail η εταιρεία.

Η μεγάλη ενεργειακή εταιρεία την περασμένη εβδομάδα ανέφερε κέρδη-ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο χάρη στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των ισχυρών περιθωρίων διύλισης. Πρόκειται για μια ανατροπή για την εταιρεία που μείωσε κατά χιλιάδες τις θέσεις εργασίας, ανέστειλε τα μπόνους και περιόρισε τους μισθούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εφάπαξ πληρωμή θα γίνει προς τους περισσότερους από τους συνολικά 82.000 εργαζομένους, όχι όμως σε υψηλόβαθμα στελέχη, δηλ. από εκτελεστικούς αντιπροέδρους και πάνω.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ: Πράσινο φως για το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών – Μεταξύ 2,48 και 17 ευρώ το εύρος ανά μετοχή

Goldman Sachs: Περισσότερος «πόνος» στις ευρωπαϊκές μετοχές – Οι συστάσεις για μετοχές και ομόλογα (πίνακες)

Εγκρίθηκαν 74 επενδυτικά σχέδια €69,7 εκατ. για υδατοκαλλιέργειες