Η Αργεντινή, διάσημη για τη μεγάλη παραγωγή και κατανάλωση βοδινού κρέατος, έχει κάνει μια εντυπωσιακή στροφή προς το φθηνότερο κοτόπουλο, καθώς τα νοικοκυριά προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τους μειωμένους μισθούς τους.

Η ζήτηση βοδινού κρέατος προβλέπεται να πέσει κάτω από τα 45 κιλά (99 λίβρες) ανά άτομο φέτος, το χαμηλότερο επίπεδο σε στοιχεία που χρονολογούνται από το 1914, σύμφωνα με έκθεση του Εμπορικού Συμβουλίου του Ροζάριο που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό θα σηματοδοτούσε την πρώτη φορά που η ζήτηση της Αργεντινής για βοδινό κρέας θα ήταν ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο με το κοτόπουλο, το οποίο αυξάνει τη δημοτικότητά του σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στα μισά του πρώτου ημερολογιακού έτους της θητείας του προέδρου Χαβιέρ Μίλεϊ, η Αργεντινή έχει βυθιστεί σε βαθιά οικονομική ύφεση, αφού η κυβέρνηση υποτίμησε το νόμισμα της χώρας και μείωσε την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Το χοιρινό κρέας και τα πουλερικά κοστίζουν περίπου το μισό από το βοδινό κρέας. Η μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της σημασίας της ισορροπημένης διατροφής έχει επίσης οδηγήσει περισσότερες οικογένειες να επιλέγουν πουλερικά και χοιρινό κρέας.

Τούτου λεχθέντος, οι Αργεντινοί -μαζί με τους γείτονες Ουρουγουανούς- εξακολουθούν να είναι άνετα οι μεγαλύτεροι καταναλωτές βοδινού κρέατος στον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Νέες αναβαθμίσεις για Εθνική Τράπεζα και Piraeus (upd)

Revolut: Γιατί ο διευθύνων σύμβουλος διαθέτει μερίδιό του ύψους πολλών δισ. δολ.

ΑΑΔΕ: Ποιες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση χρήσης ΦΗΜ εστιατορίου στην εστίαση (πίνακας)