Εδώ και τουλάχιστον, 3 δεκαετίες, ο Μπερνάρ Αρνό ακολουθεί την ίδια απλή  – μα συγχρόνως, άκρως επιτυχημένη – στρατηγική: επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του αγοράζοντας διάσημα brand πολυτελείας. Δεν είναι τυχαίο επομένως, το γεγονός ότι δημιούργησε μια τεράστια αυτοκρατορία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Ο διάσημος επιχειρηματίας κατάφερε μάλιστα, να κατακτήσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται πως το περασμένο έτος, υπέγραψε την καλύτερη συμφωνία της χρονιάς αφού εξαγόρασε την Tiffany & Co. έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό, τη θέση της LVMH τόσο στον τομέα των κοσμημάτων όσο και στις ΗΠΑ.

Η τεράστια επιτυχία που έχει έκτοτε σημειώσει η Tiffany οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον 30χρονο Αλεξάντερ Αρνό, το τρίτο από τα συνολικά, πέντε παιδιά του Μπερνάρ. Μετά τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος της πολύ μικρότερης γερμανικής εταιρείας κατασκευής βαλιτσών Rimowa, η Tiffany τον έφερε στο προσκήνιο, δίνοντάς στον Αλεξάντερ την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει εκείνος ο διάδοχος του πατέρα του. «Είτε είσαι Νο. 1 είτε Νο. 75, είσαι πάντοτε υπό την επίβλεψή του», έχει δηλώσει ο Αλεξάντερ αναφερόμενος στον διάσημο πατέρα του.

Η Tiffany σχεδιάζει πυρετωδώς τα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα. Πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο ρολόι πριν από το τέλος του επόμενου έτους. Η εταιρεία προσέλαβε ένα πρώην στέλεχος της Chanel για να επιβλέπει το συγκεκριμένο project. Μια νέα δερμάτινη τσάντα από έναν πρώην σχεδιαστή της Marc Jacobs και Louis Vuitton αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσης, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο μεταξύ, οι τιμές ανεβαίνουν, με το κόστος για ένα μοντέλο της κλασικής καρφίτσας Bird on a Rock να υπερδιπλασιάζεται στις ΗΠΑ, στα 75.000 δολάρια. Σε μια πρόσφατη εκδήλωση πωλήσεων για super rich πελάτες στο Μαϊάμι, η Tiffany σημείωσε περισσότερες από τρεις φορές τις πωλήσεις που πέτυχε σε παρόμοια συγκέντρωση πέρυσι, χάρη στις υψηλότερες τιμές και την ύφεση της πανδημίας.

Το μόνο που χρειάζεται τώρα, είναι ο Αλεξάντερ είναι κάνει υπομονή έως ότου να μάθει αν εκείνος θα αναλάβει τελικά, τα ηνία της αυτοκρατορίας του πατέρα του. Αλλά κάτι τέτοιο, είναι μάλλον απίθανο να συμβεί σύντομα. Τον Απρίλιο, η LVMH αύξησε την υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης για τον διευθύνοντα σύμβουλό της κατά πέντε χρόνια, στα 80 δηλαδή έτη. Αυτό σημαίνει πως ο Μπερνάρ Αρνό έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του προκειμένου να αποφασίσει ποιος θα είναι ο διάδοχός του. 

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας κάνει μόδα τα εναέρια ταξί που θα μας πηγαίνουν στα νησιά

Έφυγε από τη ζωή ο Peter George Γουλανδρής σε ηλικία 93 ετών

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ