Πράγματι, πολλά θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αυτή τη στιγμή, στο «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων», ιδίως, εάν ο Μπιλ Γκέιτς είχε αποφασίσει να κρατήσει τις μετοχές του στην Microsoft.

Το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν σήμερα, ο διάσημος Αμερικανός επιχειρηματίας να ξεπερνά σε πλούτο τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Συγχρόνως, όμως, θα μπορούσε να είναι πλουσιότερος ακόμη και από τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη περιουσία στον πλανήτη, που δεν είναι είναι άλλος από τον Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται πως το Σεπτέμβριο του 1998, ο κατασκευαστής λογισμικού στέφθηκε για πρώτη φορά ως η πολυτιμότερη εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τότε, ο Γκέιτς είχε στην κυριότητά του 2,06 δισεκατομμύρια μετοχές.

Όμως, το 2020, λίγο προτού προχωρήσει δηλαδή, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του, ο επιφανής επιχειρηματίας, αποφάσισε να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του που είχε στη Microsoft

Εάν όμως, ο Μπιλ Γκέιτς δεν είχε προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του στη Mircosoft, στις 29 Οκτωβρίου, η αξία του θα είχε εκτοξευτεί φτάνοντας περίπου τα 693 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία του σημείωσε μια σημαντική νίκη. Κατάφερε να πάρει και πάλι πίσω την πρωτιά από την «αιώνια» αντίπαλό της, την Apple Inc.

Επομένως, ο Γκέιτς θα ξεπερνούσε αυτή τη στιγμή, κατά πολύ τόσο τον Μπέζος – η καθαρή περιουσία του οποίου αγγίζει τα 200,3 δισεκατομμύρια δολάρια – όσο και τον Έλον Μασκ ο οποίος αξίζει περίπου 340,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: