Η Capital Group είναι και πάλι βασικός μέτοχος της Deutsche Bank έπειτα από δύο χρόνια. Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία κατείχε μερίδιο 3,04% στην Deutsche Bank στις 10 Απριλίου, σύμφωνα με ρυθμιστικό έγγραφο το οποίο κατατέθηκε σήμερα. Η συμμετοχή ανέρχεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ (957 εκατ. δολάρια) σε τρέχουσες τιμές αγοράς και την καθιστά τον τέταρτο μεγαλύτερο μέτοχο της τράπεζας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Το έγγραφο, το οποίο σηματοδοτεί την υπέρβαση του ορίου ιδιοκτησίας 3%, δεν αποκαλύπτει πότε η Capital Group άρχισε να ανασυγκροτεί το μερίδιό της μετά την πώληση μεριδίου 5,2% στον δανειστή τον Απρίλιο του 2022. Εκείνη την εποχή, η μετοχή της Deutsche Bank διαπραγματευόταν σε περίπου 11 ευρώ. Έκτοτε έχει αυξηθεί σε περίπου 14,7 ευρώ.

Η αποκάλυψη της επιστροφής της Capital Group δίνει ώθηση για τον διευθύνοντα σύμβουλο του δανειστή, Christian Sewing ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει τους επενδυτές και να ανεβάσει την τιμή της μετοχής που μόλις πρόσφατα ανέβηκε πάνω από το επίπεδο που βρισκόταν όταν ανέλαβε πριν από έξι χρόνια.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η έξοδος της Capital Group το 2022 θεωρήθηκε ως πλήγμα για τον Sewing, καθώς ήρθε λίγους μήνες μετά την εκκαθάριση μέρους των συμμετοχών της Cerberus Capital Management και στην Deutsche Bank.

Η Capital Group και η Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Διαβάστε ακόμη

Κρίση στη Μέση Aνατολή: Ψύχραιμη η αντίδραση της αγοράς ομολόγων στην Ευρώπη

CNBC: Το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα $100 εάν υπάρξει κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων (γράφημα)

«Πόλεμος» στα brands πολυτελείας: Ποιο μπορεί να ξεπεράσει τη Louis Vuitton (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ