Σε νέα «χωράφια» οδηγεί τους εστιάτορες το Ozempic της Novo Nordisk A/S και το μόλις εγκεκριμένο Zepbound της Eli Lilly & Co., καθώς αυξάνονται οι καταναλωτές που το λαμβάνουν για να καταστείλουν την όρεξη και να χάσουν κιλά. Τα εστιατόρια που σερβίρουν σερβίρουν τα πάντα, από μεσογειακή κουζίνα μέχρι μπριζόλες και μπιφτέκια, βλέπουν νέες ευκαιρίες, ακόμη και αν όλο και περισσότεροι πελάτες αρχίσουν να παίρνουν φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη, ανεξάρτητα από το πόσο λίγο τρώνε αυτοί οι πελάτες.

Αλυσίδες όπως η Cava Group Inc. και η Chipotle Mexican Grill Inc. προσανατολίζονται σε πιο υγιεινές προσφορές και «υγιεινά» γεύματα σε ένα στοίχημα ότι ορισμένοι πελάτες θα αναπροσαρμόσουν τον τρόπο ζωής τους όταν λάβουν το Ozempic της Novo Nordisk A/S και το μόλις εγκεκριμένο Zepbound της Eli Lilly & Co.

«Το βλέπουμε ως ένα καθαρό θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι αυτό που οι χρήστες φαίνεται να κόβουν περισσότερο είναι τα πιο απολαυστικά, πιο λιπαρά τρόφιμα, το αλκοόλ, και ότι στην πραγματικότητα μετατοπίζονται σε μια διατροφή που περιλαμβάνει περισσότερα τρόφιμα όπως η Cava», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brett Schulman σε συνέντευξη. Το μενού της μεσογειακής αλυσίδας περιλαμβάνει προϊόντα όπως ελληνικές σαλάτες και πίτες φαλάφελ.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιθυμούν επιλογές όπως φρούτα και λαχανικά αντί για πρόχειρο φαγητό όταν παίρνουν τα φάρμακα. Παρόλα αυτά, τα εστιατόρια που σερβίρουν φαγητά με περισσότερες θερμίδες βλέπουν μια ευκαιρία να συμμετάσχουν στην τάση για πιο υγιεινή διατροφή με τον δικό τους τρόπο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Freddy’s Frozen Custard & Steakburgers, Chris Dull, δήλωσε ότι το εστιατόριο επανεξετάζει το μενού του ανά τακτά χρονικά διαστήματα και έχει την ευκαιρία να ενισχύσει τον τρόπο με τον οποίο σερβίρει το κοτόπουλο, το οποίο θεωρείται πιο υγιεινό από το μοσχαρίσιο κρέας και επίσης γίνεται ακόμη πιο δημοφιλές μεταξύ των Αμερικανών. Η αλυσίδα μπορεί ακόμη και να προσθέσει σαλάτες κάποια στιγμή, είπε.

Εκτός αυτού, τα στελέχη του Freddy’s και άλλων αλυσίδων που είναι γνωστές για τα πλουσιότερα φαγητά στοιχηματίζουν ότι οι πελάτες που τρώνε με φάρμακα GLP-1 δεν θα θέλουν να χάσουν το δείπνο με φίλους και οικογένεια, ακόμη και αν επικεντρώνονται στην απώλεια βάρους.

«Cheat Day»

«Έχουμε μια μεγάλη ομάδα επισκεπτών μας που έρχονται στο Freddy’s ως εμπειρία», δήλωσε ο Dull σε συνέντευξή του. «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι πρόκειται να παραμελήσουν αυτή την cheat day ή την ευκαιρία να πάνε και να απολαύσουν ένα γεύμα που πραγματικά απολαμβάνουν, επειδή είναι επικεντρωμένοι στην υγεία».

Στον ιδιοκτήτη της Capital Grille, την Darden Restaurants Inc., ο διευθύνων σύμβουλος Rick Cardenas δήλωσε στους αναλυτές νωρίτερα φέτος ότι οι προσφορές της εταιρείας ικανοποιούν ένα ευρύ φάσμα διατροφικών επιλογών. Τα εμπορικά σήματα της αλυσίδας περιλαμβάνουν επίσης το Olive Garden και το LongHorn Steakhouse.

Η σχετική αλαζονεία των στελεχών προσκρούει σε μια αυξανόμενη αίσθηση στην επιστημονική κοινότητα ότι τα φάρμακα αποτελούν μια πραγματική επανάσταση για την απώλεια βάρους – δεδομένου ότι κάνουν πολλούς ασθενείς να ενδιαφέρονται λιγότερο για τρόφιμα κάθε είδους.

Τα στερεά δεδομένα σχετικά με τα πρότυπα χρήσης εξακολουθούν να εισρέουν, τροφοδοτώντας την ανησυχία στη Wall Street και επιβαρύνοντας τις μετοχές ορισμένων εταιρειών. Ο αναλυτής της Truist Securities, Bill Chappell, μείωσε τον στόχο τιμής του για την εταιρεία παραγωγής ντόνατ Krispy Kreme Inc. στις αρχές Οκτωβρίου, επικαλούμενος την αβεβαιότητα σχετικά με το πώς τα GLP-1 θα επηρεάσουν τη συνολική κατανάλωση τροφίμων.

Είναι πιθανό ότι η μειωμένη επιθυμία για φαγητό θα βαρύνει περισσότερο στις μεμονωμένες εξόδους σε εστιατόρια – όπως οι επισκέψεις σε drive-thru – παρά στα ομαδικά γεύματα, έγραψαν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της TD Cowen με επικεφαλής τον Andrew Charles.

Διαβάστε ακόμη

Σε τριπλό κλοιό servicers και funds – Yποχρεωτική ενημέρωση σε δανειολήπτες και πρόστιμα έως €500.000

Διαψεύδει το Reuters ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Βitcoin: Ζει (ξανά) ημέρες… δόξας – Ράλι 120% μέσα στο 2023

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ