Η Commerzbank AG ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 472 εκατομμυρίων ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη φέτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,36 δισεκατομμύρια ευρώ από την αύξηση των εσόδων από δανεισμό μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.  Ενώ αυτό ήταν ακριβώς κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, η τράπεζα ανέφερε ετήσια κέρδη 1,44 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2022, το υψηλότερο επίπεδο σε πάνω από μια δεκαετία. Η Commerzbank είπε ότι το καθαρό αποτέλεσμα για το τρέχον έτος θα είναι «πολύ πάνω» από το προηγούμενο.

Τα αποτελέσματα καλύπτουν το πρώτο εξάμηνο ενός τετραετούς σχεδίου ανάκαμψης υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Manfred Knof που έχει λάβει ώθηση από μια σειρά αυξήσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο ούριος άνεμος εσόδων επέτρεψε στον Knof να επανεκκινήσει τις πληρωμές των επενδυτών και να αυξήσει ελαφρώς τον στόχο κερδοφορίας του για το 2024, αν και ο υψηλός πληθωρισμός τον ανάγκασε επίσης να εγκαταλείψει αρκετούς στόχους μείωσης δαπανών.

«Η Commerzbank έχει εκπληρώσει όπως υποσχέθηκε τους στρατηγικούς και οικονομικούς μας στόχους για το οικονομικό έτος 2022», δήλωσε ο Knof στην ανακοίνωση. «Η Commerzbank επέστρεψε». Υποσχέθηκε επίσης ότι θα «επιτύχει τους στόχους» για το 2024.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση 273 εκατ. για mega – μαρίνα στη Νότια Κέρκυρα – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο (pics)

Το «κάθε μέρα γιορτή» του Μητσοτάκη, τα νεύρα του Κραταιού, ο ασταμάτητος Μάριος, το καζίνο της Κρήτης και τα πρόστιμα της Μπλε Κέδρος

Zeus International: Οδεύει για τζίρο 110 εκατ. ευρώ το 2023 με χαρτοφυλάκιο 21 ξενοδοχείων – Τα νέα πλάνα