Στο μικροσκόπιο της ΕΕ βρίσκεται η προγραμματισμένη εξαγορά ύψους 1,65 δισ. δολαρίων της IRobot Corp., κατασκευάστριας της ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας Roomba, από την Amazon, καθώς οι έλεγχοι εντείνονται περισσότερο.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, σύμφωνα με έγγραφο στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι το αργότερο μέχρι τις 6 Ιουλίου η Κομισιόν θα έχει λάβει την απόφασή της σχετικά με το αν θα ξεκινήσει διεξοδική έρευνα για την εξαγορά -για την οποία οι επικριτές της λένε ότι αν προχωρήσει, «θα βάλουν την Amazon στα σαλόνια τους».

Η εξαγορά δίνει στην Amazon την ευκαιρία να επεκταθεί στις οικιακές συσκευές καθαρισμού, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα σχέδιά της, καθώς δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του, το οικιακό ρομπότ της Amazon, που λέγεται Astro, εξακολουθεί να μην κυκλοφορεί ευρέως.

Σε ανακοίνωσή της η Amazon ανέφερε ότι «συνεργάζεται με τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές για την αξιολόγηση αυτής της συγχώνευσης». Η εξαγορά διερευνάται επίσης στη Βρετανία, όπου η αρμόδια Αρχή θα αποφασίσει μέχρι τις 16 Ιουνίου αν θα πρέπει να διεξαχθεί μεγαλύτερη έρευνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η οργάνωση Foxglove, που εδρεύει στο Λονδίνο και προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στους τεχνολογικούς κολοσσούς, ζήτησε πρόσφατα από την ΕΕ να μπλοκάρει την εξαγορά, εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες ότι η συμφωνία θα αυξήσει την πρόσβαση της Amazon σε δεδομένα που αφορούν στα σπίτια των χρηστών.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Πώς χαρτογραφούν οι αναλυτές τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών

Γαλλία: Αγωνία για την ετυμηγορία της Standard & Poor’s – Ανοιχτός ο κίνδυνος υποβάθμισης

JP Morgan: Κλείνει 21 υποκαταστήματα της First Republic μέχρι το τέλος του έτους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ